Gündem
  • 26.6.2010 19:54

GÜNAY: "TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİ DURMAYACAK"

DÜZCE - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin gelişmesini, ilerlemesini, iyiye gitmesini hiçbir kuvvetin durduramayacağını söyledi.
Bakan Günay, İstanbul'dan Ankara'ya giderken, Düzce'ye uğrayarak, 15 yıldır yapılamayan ve sadece temeli bulunan Kültür Merkezi alanında incelemelerde bulundu.
İncelemelerinin ardından, bir gazetecinin, terör olaylarının turizme etkisine ilişkin sorusunu yanıtlayan Bakan Günay, Türkiye'nin gelişmesini, ilerlemesini, iyiye gitmesini hiç bir kuvvetin durduramayacağını söyledi.
Bakan Günay, şu ana kadar turizm rakamlarına yansıyan bir durum olmadığını belirterek, şunları söyledi:
''Geçen yıl dünyada ekonomik kriz, salgın hastalıklar vardı. Dünyada önemli turizm ülkeleri geri gittiler. Türkiye ise bir önceki yıla göre ilerledi. Türkiye'de turizmin, sanayinin, ekonominin gelişmesi, insanların iş bulmasını, geçinmesini sağlıyor. Bazı odakların bu tür girişimleri önce kendilerine, sonra yaşadıkları bölgelere, daha sonra da hepimize zarar veriyor. Ama bunların son çırpınışları olduğunu düşünüyorum.''
Son zamanlarda barış, kardeşlik, dostluk, birlik adımları attıklarını ifade eden Günay, ''Geniş bir toplum kesimi, bu teröristlerin ve arkasındaki güçlerin ne amaca hizmet ettiğini gördü. Son çırpınışlarını sergiliyorlar. Türkiye bundan sonra duraklamadan ilerleyecek, ekonomik ve sosyal gelişimine devam edecek'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER