Gündem
  • 16.11.2017 16:11

"Kimse açlık gervindeki Nuriye ve Semih'e sempati duymamı beklemesin"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, KHK ile çıkarıldıkları işlerine dönmek için 200 günü aşkın süredir açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" dedi. Feyzioğlu, tutuklanan avukatlar için de dikkat çekici açıklamalar yaptı.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan programına konuk olan Feyzioğlu, NuriyeGülmen ve Semih Özakça’nın avukatlarının tutuklanması hakkında “Nuriye ile Semih adlı açlık grevi yapan kişilerin tutuklanan avukatlarının tutuklanma gerekçesinde, Nuriye ile Semih’in avukatı olmaları yoktu. Polisin öldürdüğü DHKP-C teröristin üzerinden çıkan listede tutuklanan bazı avukatların adı geçtiği söyleniyor. Ben bu listenin değersiz olduğunu söyleyemem” ifadesini kullandı.

‘DEVLETİN MÜDAHALE HAKKI VAR’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi yapmasına da değinen Feyzioğlu, devletin açlık grevindeki kişilere müdahale etme yükümlülüğü olduğunu belirterek, “Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var. Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” dedi.

‘SİLAHA SİLAH!’

Yürütülen operasyonlara da değinen Feyzioğlu “Teröriste karşı silahla mücadele edersiniz, silaha silah!” açıklamasında bulundu. İstanbul Barosu eski başkanı Turgut Kazan’ın “Her gün atılan tweetleri okuduğumuz zaman, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın başka alemlerde yaşadığını görüyoruz. O başka âlemlerde yaşarken, avukatların özgürlüğü kalmıyor” sözlerine de değinen Feyzioğlu “Turgut beyi, açıklamalarının yaklaşan baro seçimleri nedeniyle olduğunu bilecek kadar iyi tanırım. Bizi ‘avukatları savunmuyor’ diye eleştiren kişiler, gayrıciddi kişiler, baro seçimleri geldiği için pozisyon alıyorlar” görüşünü dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 16.11.2017 16:12

İLGİLİ HABERLER