Gündem
  • 23.1.2018 10:01

'Zeytin Dalı Harekatı'na bir destek de Katar'dan

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulva el-Hatır, Türkiye'nin Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı"nı, ülkenin ulusal güvenliğiyle ilgili meşru kaygılarından dolayı gerçekleştirdiğini belirtti

Katar haber ajansı QNA'nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatır'ın açıklamalarına dayandırdığı haberde, "Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin ulusal güvenliği ve sınır güvenliğiyle bağlantılı meşru kaygılarından ötürü ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması amacıyla başlatıldı." ifadelerine yer verildi.

Terör saldırılarına maruz kalan Türkiye'nin, ulusal güvenliğini koruması konusundaki çalışmalarını desteklediklerini belirten Hatır, bu konunun uluslararası sözleşmeler ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesiyle (üye ülkelerden birine silahlı saldırı olması durumunda meşru savunma hakkını kullanabileceği) garanti edildiğini dile getirdi.

NATO üyesi Türkiye'nin bölgede her zaman bir denge ve istikrar unsuru olduğuna dikkati çeken Hatır, Katar olarak Türkiye'nin, sivillerin ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması konusundaki hassasiyetine güvendiklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2018 10:01

İLGİLİ HABERLER