Gündem
  • 26.11.2013 13:16

10 Yaşında Anne Mi Olur?

Normal doğumla bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Bebek, kuvöze konuldu. Anne servise alındı. Ancak doktorlar bir gariplik farketti. Anne H.Ç.'nin nüfus kağıdındaki doğum tarihi 05.01.2003 görünüyordu. Yani 10 yaşında bir çocuk doğum yapmıştı. Durum hemen polise bildirildi. Tercüman yardımıyla Türkçe bilmeyen annenin ifadesi alındı.

BERDELLE GELİN OLDU

H.Ç., kendi rızasıyla evlendirildiğini kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Ancak Habertürk muhabiri H.Ç. ile konuştu. H.Ç. tüm hikayesini anlattı:

"Mardin'de babamın ikinci eşinden oldum. 8'i kız 14 kardeşim vardı. Hiç nüfus kâğıdım olmadı. Okula göndermediler. Geçen yıl ağabeyim evlendi. Töre gereği berdel yaptılar.

Yengemin erkek kardeşiyle imam nikâhıyla evlendik. S. çobanlık yapıyordu, 23 yaşındaydı. Gelinlik giydim, düğün yapıldı. Geçim sıkıntısından önce Bursa'ya gittik. Bir ay önce İstanbul'a geldik. Kocam bir fabrikada iş buldu."

'10 YAŞINDA MI GÖRÜNÜYORUM'

"Hamile olduğumu 5. ayda farkettim. Hiç doktora gitmedik. Gerçek yaşımı bilmiyorum ama annem "18 varsındır" diyor. Ben 10 yaşında mı görünüyorum? Babam nüfusa kaydettirmedi. Bu nedenle oldu. Abim evlendi babam da beni verdi"

Koca: Beni de kandırdılar

Kendini savunan koca S.Ç. ise şunları anlattı:

"19 yaşında olduğunu söylediler. Babası suçlu. Bu olayın suç olduğunu bilmiyorum. Muhtarlığa kaydımızı yaptıracağımız sırada nüfus kağıdını gördüm. Babasını aradım. '19 yaşında, nüfusa geç yazıldı' dedi. Mahkemeye başvurup düzeltmesini istedim. Ama cezası olur diye yapmadı. Beni cezaevine atarsalar karım ve çocuğuma kim bakacak? Kemik testi isteyeceğim. 19 yaşında gibi duruyor. Burada bir suçlu varsa babasıdır. Biz zorla evlenmedik."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:00

İLGİLİ HABERLER