Gündem
  • 28.2.2014 15:00

17 Aralık’ta ilk iddianame yazılıyor

Aralarında iş adamı Rıza Sarraf’ın da bulunduğu 5 tutuklu ismin bulunduğu soruşturmaya ilişkin iddianamenin ise beklenen bilirkişi raporlarının dosyaya ulaşmasının ardından yazılacağı bildirildi.

17 Aralık’ta Fatih Belediyesi, TOKİ ve iş adamı Rıza Sarraf’ın da aralarında bulunduğu şüphelilere ilişkin yapılan 3 ayrı operasyon kapsamında savcılık dosyalar üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Savcı Ekrem Aydıner tarafından yürütülen soruşturmalara ilişkin ilk iddianamenin yazımına önümüzdeki hafta başlanacak.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre ilk iddianame, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin hazırlanacak. Soruşturma kapsamında Demir’in kardeşi Sebahattin Demir’in de bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler avukatlarının itirazları üzerine tahliye edilmişlerdi.

SARRAF DOSYASINDA BİLİRKİŞİ RAPOR BEKLENİYOR

17 Aralık’ta aralarında iş adamı Rıza Sarraf’ın da bulunduğu 14 şüphelinin tutuklandığı ve yapılan itirazların ardından çıkan tahliye kararları ile tutuklu sayısı şu an 5 olan soruşturmada ise, bilirkişi raporunun beklendiği öğrenildi. Savcılığın şu sıralar tanık ifadeleri aldığı soruşturmada ihtiyaç olması halinde bazı şüphelilerin yeniden ifadelerine başvurulabileceği belirtildi. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ise iddianamenin yazımına başlanacak.

17 Aralık’ta yapılan ve "TOKİ soruşturması" olarak bilinen soruşturmaya yönelik iddianamenin ise dosyada tutuklu olmaması nedeniyle en son hazırlanacağı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:18

İLGİLİ HABERLER