Gündem
  • 29.10.2014 21:18

2 IŞİD militanı Türk askeriyle ne konuştu

Türkiye ile Suriye sınırında bulunan mayınlı bölgenin Suriye tarafından gelen iki IŞİD militanı, Türk askerinin bulunduğu nöbetçi kulübesine kadar geliyor. Burada bulunan Türk askerlerine Arapça bazı şeyler söyleyen militanlar, sık sık 'Allahü Ekber' diyerek tekbir getiriyor..
Silahlı iki kişinin nöbet kulübesine geldiğini gören diğer askerlerimiz akrep adlı zırhlı araçla anında olay yerine geliyor. Buradan inen askerlerimiz militanlara ısrarla bölgeden uzaklaşmasını istiyor. IŞİD militanları Suriye tarafında olduğu için müdahele edemeyen askerlerimiz, biraz da sert bir şekilde el kol hareketiyle geriye gitmelerini söylüyor.
Bunun üzerine iki militan tekbir getirerek olay yerinden uzaklaşıyor.
İşte bütün bu görüntüler PKK'nın haber ajansı DİHA tarafından kaydedildi. Kaydedilen görüntüleri anında Youtube'ye yükleyen hainler, "Türk askeri ile IŞİD arasındaki ilişki böyle görüntülendi" başlığıyla bütün dünyaya servis yaptı..
Zaten pusuda bekleyen batı medyası bu hain tezgaha ortak olarak o görüntüleri anında manşetine taşıdı...
O hainler dışarıda çalışırken içimizdeki hainler de bunu TBMM gündemine getirdi.HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, topu topu 5 dakika bile olmayan bu olayı ,"Yarım saat neler konuştular" diyerek soru önergesine çevirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergede 27 Ekim Pazartesi günü Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan görüntülerle ilgili soruları gündeme getirdi.

Baluken, sözkonusu görüntülerde Türk Silahlı Kuvvetleri askerleri ile IŞİD üyelerinin görüştüğünün ve vedalaşarak ayrıldıklarının görüldüğünü iddia etti.

Soru önergesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanmasını isteyen Baluken bu görüntülerin "TSK-IŞİD ilişkisini açığa çıkardığını" savundu:

" Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve şahsınız başta olmak üzere IŞİD adlı çeteyi terör örgütü olarak adlandırmanıza ve ilişkinizin olmadığını defalarca ifade etmenize rağmen 27.10.2014 tarihinde Dicle Haber Ajansı (DİHA)’da yer alan görüntüler Türkiye-IŞİD ilişkisini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Haberin içeriğinde Zorava tepesi mevkiisinde IŞİD çetesi üyeleri Kobane’lilerin eşyalarını yakıyor, talan ve yağma gerçekleştiriyor. Daha sonra sınırın sıfır noktasına gelen çete üyeleri ile iki zırhlı araçtan inen TSK mensubu yedi asker görüşme yapıyor. Yarım saatlik bir görüşmeden sonra da çete üyeleri ile askerler vedalaşıp ayrılıyorlar."

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Olayın büyümesi üzerine Genelkurmay bir açıklama yaparak askerlerimizin o anda IŞİD militanlarıyla ne konuşutğunu açıkladı..

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle;

"28 ve 29 Ekim 2014 tarihli bazı gazetelerde "İşte Kanıtı: Ankara - IŞİD İlişkisi Görüntülendi" ve "Bu görüntüler Uluslararası Savaş Mahkemesine götürür" başlıkları ile haberler yayımlanmıştır.

Söz konusu haberler ile ilgili olarak yapılan incelemede; resmin çekildiği bölgenin, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Suruç / Şanlıurfa) Karaca Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde bulunan bir nöbet yeri olduğu, resimde görülen Kobra aracı ve askerî personelin, bu nöbet yerinde görev yapan ve devriye görevi icra eden unsurlarımız olduğu, ancak;

a. Sınır hattı olan demiryolunu geçerken hudut nöbetçilerimiz tarafından iki kişinin görüldüğü,

b. Bölgeye iki adet Devriye Timi sevk edildiği,

c. Bölgeye ulaşan Devriye Timleri tarafından mayınlı sahayı terketmeleri konusunda ikaz edildikleri ve ikaza uymamaları halinde ateş açılacağının kendilerine bildirildiği,

ç. Bunun üzerine şahısların "Hududu tel örgü olarak bildiklerini" ifade ederek Suriye topraklarına geri döndükleri tespit edilmiştir.

Sonuç olarak, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar tamamen gerçek dışı olup Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini karalamaya matuftur."


İŞTE O GÖRÜNTÜLER

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:42

İLGİLİ HABERLER