Gündem
  • 6.2.2016 15:24

20 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre ve Sur'da toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 721 olduğu bildirildi. Cizre ve Surda 20 daha terörist etkisiz getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda; 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin ise yakalandığı vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 554 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, dört adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 22 adet AK- 47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 654 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet tabanca, üç adet tabanca şarjörü, 81 adet tabanca fişeği, üç adet av tüfeği, 86 adet av tüfeği kartuşu, yedi adet el bombası, üç adet el telsizi, beş adet dürbün, bir adet hücum yeleği ele geçirildiği ifade edilerek iki adet el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 167 olduğu ifade edildi. Operasyonda, iki adet el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedildi. Van’da, terk edilmiş bir binada ateşlemeye hazır vaziyette 70 kilogram amonyum nitrat ele geçirildiği ve imha edildiği vurgulanarak, Hakkari’de bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı belirtildi.

3 PYD'Lİ TERÖRİST YAKALANDI
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve bölücü terör örgütü PYD üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu üç şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Hakkari ve Bingöl’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapan iki şahsın yakalandığı vurgulanarak Siirt’te icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisine gizlenmiş çok sayıda yaşam malzemesi bulunduğu ifade edildi.
Osmaniye’de icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki mağara içerisine gizlenmiş el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan araç, gereç ile tıbbi ve yaşam malzemesi bulunduğu kaydedildi.  
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER