Gündem
  • 23.4.2014 09:22

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK BAŞKANLIĞINDAKİ DEVLET ERKANI, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı bakan ve milletvekilleri Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine 'TBMM Başkanı' yazılı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, İlk Başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisinin 94'üncü açılış yıl dönümünde huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncülüğünüzde açılan Meclisimiz düşmanı ülkemizden kovmuş, Cumhuriyetimizi kurmuş, ve milletimize onurlu bir tarih bırakmıştır. TBMM olarak bugün de ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve bize hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkması için çalışıyoruz. Milli mücadelemizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız bize daima ilham vermektedir. Ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır. Yaptıklarınız ve milletimize bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak için kendimizde heyecan hissediyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun."

Ümit KOZAN-Tahsin GÜNER-Muhammet BAYRAM/ ANKARA,(DHA)

İZMİR’DE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

İZMİR’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Çocukların bayram coşkusunu yaşadığı törenler sırasında, meydanda bulunan çoğu Hollandalı olan turistler de saygı duruşunda bulundu.

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın çelenk bırakmasıyla başladı. İkinci tören ise, saat 10.00’da yine Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun İstiklal Marşı’nı çalmasıyla başlayan ikinci törende, Vali Mustafa Toprak, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ile üniversitelerin rektörleri, çocukların coşkusuna ortak oldu.

Bu arada Konak Salih İşgören Ortaokulu öğrencileri Evren Enç, Vali Mustafa Toprak’a, Rana Beren Akgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Efe Erol ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’a çiçek verdi. Öğretmenler Dilek Şirinel ile Ali Bilgiç’in sunduğu törenleri izleyen, çoğunluğu Hollandalı olan yaklaşık 30 turist de saygı duruşunda bulundu.

MÜDÜR BARDAKCI KONUŞTU

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, “Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında Osmanlı Devleti’nin topraklarının büyük bir bölümünde, işgaller ve isyanlar yaşanıyordu. Mondros Ateşkes Anlaşması gereği İstanbul, İzmir ve Anadolu’nun büyük bir bölümü işgal edildi. Gazi Mustafa Kemal, Samsun, Erzurum ve Sivas’ın ardından Ankara’ya geldi. 23 Nisan 1920’de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle açılan TBMM’de, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı. Sevgili çocuklar, Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde sizler, milletin geleceğisiniz. Sizlere duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız olan 23 Nisanları siz çocuklara armağan etti. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin geleceğini emanet edeceğimiz Cumhuriyetin yeni bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları önemli birer vesiledir. Atamızın bu güzel hediyesini bütün dünya çocuklarıyla paylaşmak isteyen UNESCO 1979 yılını “Dünya Çocuk Yılı' ilan ederek 6 ülkeyle bayramımıza katılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatmak için, milletin idaresine dayalı parlamenter, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak devamını sağlamak, bağımsızlık mücadelesini unutmadan yurtta ve dünyada barış içinde yaşamak, sevgi ve hoşgörüyü rehber edinmek, insan haklarına saygılı olmak, bütün dünya çocuklarını dost ve kardeş kabul etmek, siz sevgili çocuklarımızın temel sorumlulukları olmalıdır” dedi.

Vefa Bardakçı’nın konuşmasının ardından, Müdafai Hukuk İlkokulu öğrencisi Murat Tuluğhan Kutluk ile Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Bina “23 Nisan' şiirlerini okudu. Halk oyunları dalında Valilik Kupası İzmir İl Birinciliğini elde eden Özgiller Dalan İlkokulu’nun Ege yöresi oyunlarını sergilediği törenler, 24 öğretmen ve 640 öğrenciden oluşan Çağdaş Kız Grubu’nun gösterisiyle sona erdi.

Taylan YILDIRIM, Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)


EGE’DE ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ege Bölgesi'ndeki illerde düzenlenen törenlerle ve renkli etkinliklerle kutlandı.

Denizli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla tamamlandı. Kutlamalar, okullarda düzenlenen çeşitli etkinliklerle sürdü.

UŞAK'TA RENKLİ KUTLAMA

Uşak’ta, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin çelenk bıraktı. Vali Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkanı AK Parti'li Nurullah Cahan, Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli heriyeler ile ödüllendirildi. Çocuk Bayramı konulu şiirlerin de okunduğu tören, ilkokul öğrencilerinin halk oyunu gösterileriyle son buldu. İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, törenin ardından çocuklara yap boz ve kitap dağıttı.

MANİSA'DA GENİŞ KATILIM

Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törende İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, çocuklarla Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bıraktı. Vali Abdurrahman Savaş, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmenler ve bin kişilik öğrenci topluluğu törene katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği destan günüdür. Türkiye’de başı dik, gönül birliği ve dayanışma içerisinde yaşıyorsak, çocuklarımız neşe içerisinde cıvıldaşıp oynaşıyorsa, bunu kanlarını ve canlarını bu ülke için gözünü kırpmadan feda eden, ölüme koşan atalarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Onları hayırla ve minnet duygularıyla yad etmek, bize emanet edilen bu cennet vatanı muasır medeniyet seviyesine ve daha üstüne çıkarmak en büyük idealimiz olmalıdır" dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programında çeşitli okullardan öğrenciler, 23 Nisan için yazdıkları şiileri okudu. Çeşitli yörelere ait halkoyunları sergilendi. Biraraya gelen öğrencilerin bedenleriyle ay ve yıldız oluşturması yoğun alkış aldı. Vali Savaş ile beraberindeki protokol üyeleri, öğrencileri tebrik ederek bayramlarını kutladı. Meydandaki kutlamalar kukla ve tiyatro oyunları ile sürdü.

BALIKESİR'DE COŞKU

Balıkesir’de Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törenin ardından Atatürk Parkı’na geçildi. Çocukların hazırladığı gösterileri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos Ortaokulu öğrencisi Elif Nihan Çavdar, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını okudu. Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencileri, 'Anadolu Ateşi' adlı gösterisini sundu. Etkinlikte öğrencilerin çocuk bayramıyla ilgili yazdıkları şiirleri okudu. Çeşitli ülkelerin giysi ve bayraklarıyla sahne alan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin 'Dünya Çocukları' adlı gösterisisi kutlamaya damga vurdu, alkış aldı. Kentteki okulların sırasıyla sergiledikleri halk oyunları gösterilerini beğeniyle izlendi. Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu'nun Mehteranı, milli duyguları kabarttı. Ponponlu dans gösterisi ve Kafkas Halk Oyunları ilgiyle izlendi. Tören Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı Çocuk Korosu'nun konseri ile sona erdi.

MUĞLA'DA ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Muğla’da İl Kutlama Komitesi, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Türdü 100. Yıl İlkoklu’nda devam eden törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Kutlamalar öğrencilerin bale, jimnastik, halk oyunları, ponpon, trampet ve dans gösterilerinin ardından sona erdi. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 23 Nisan ile ilgili yayımladığı yazılı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülke için dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihini bütün kazanımlarıyla çocuklara armağan etmesinin, onlara verdiği değeri ve duyduğu güvenin göstergesidir. Sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörünün en saf halini yaşayan çocuklarımız aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatıdır. Millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu anlamlı günde, hem ülkemizdeki hem de dünyanın dört bir yanından gelen misafir çocuklarımızın ve gençlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Muğla’da, Menteşe Belediyesi tarafından eski garaj alanında kurulan eğlence parkında, çocuklar animasyon ekibi eşliğinde gönüllerince eğlendi.

BODRUM'DA MİNİKLERE ALKIŞ

Bodrum şehir stadında düzenlenen kutlamalara Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, Yardımcısı İsmail Altındağ ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Halk Oyunları eğitmeni Akın Rüştü Fetvacı’nın eğitmenliğinde çalışmalarını sürdüren Karya Çiçekleri Halk Oyunları ekibindeki 200 öğrenci, yöresel oyunları büyük ustalıkla sergiledi. Anaokulu öğrencilerinin canlandırdığı Kurtuluş Savaşı Mücadelesi ilgiyle izlendi. Anaokulu öğrencileri parçalar halindeki fotoğrafı birleştirerek Atatürk resmini tamamladı. Minikler Bodrumlular tarafından uzun süre alkışlandı. Ortaokul öğrencilerinin yaptığı dans gösterilerinin ardından Kaymakam Mehmet Gödekmerdan il ve Türkiye genelinde hentbol, atletizm, yüzme, yelken, bocce ve basketbol branşlarında dereceye giren sporcu ve takımlara kupa ödüllerini verdi. Kutlamalar 10. Yıl Marşı işleğinde öğrencilerin saha ortasında açtığı dev Atatürk ve Türk Bayrağı posteri ile sona erdi.

AYDIN'DA DANS GÖSTERİSİ

Aydın’daki kutlamalar, İl Mili Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin Valilik önüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından tören, İstasyonaltı Meydanı’nda sürdü. Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, öğrenciler ve vatandaşlar törenleri izledi. Öğrenciler dans gösterileri sundu, şiir okudu. 23 Nisan ile ilgili düzenlenen şiir, resim ve komposizyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. Tören, halk oyunları gösterilerinin ardından son buldu.

KUŞADASI'NDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Kuşadası’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Meydanı’nda bulanan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Çocuklardan oluşan ve Belediye önünden başlayan kortej yürüyüşü, İsmail Cem Barış Meydanı’nda son buldu. Çouklar Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyarak alana geldi. Törene Kuşadası Kaymakamı Muhammer Aksoy, Belediye Başkanı CHP’li Özer Kayalı, protokol üyeleri ve çocuklar katıldı. Çeşitli gösteriler sergileyen çocuklar, yoğun alkış aldı.

ÇANAKKALE'DE RENKLİ GÖSTERİLER

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu. Ardından Şinasi ve Figen Bayraktar İlköğretim Okulu’nda devam eden törene Vali Ahmet Çınar ve protokol üyeleri katıldı. Öğrencilerin hazırladığı biririnden renkli gösteriler izlendi.


MİNİKLERİN 23 NİSAN COŞKUSU

BOLU'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında anaokulu öğrencilerinin gösterileri büyük alkış topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Hükümet Meydanı'nda yapıldı. Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in yanı sıra daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler şiirler okudular. Törende Mehmet Akif Ersoy anaokulu öğrencilerinin dans gösterileri ilgiyle izlendi. Öğrencilerin renkli kıyafetleri ve sempatik tavırları kutlamalara renk kattı. Minik öğrencilerin gösterisi büyük alkış aldı. Bayramlarını coşkuyla kutlayan öğrencilerin gösterileri beğeni topladı.

Mutlu YUCA- Taner BAYAR/ BOLU,(DHA)

YALOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU

ULUSAL Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Yalova’daki kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanvekili Halit Güleç, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile öğrencilerin katıldığı törende, Yalova İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Sami Akyol Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Akyol, çocuklara seslenerek, "Unutmayın bugün bizlerin bulunduğu bu mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden, araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve beşeri değerlere sahip çıkan insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacak" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunu gösterisi yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi üyeleri de anıta karanfil koydu.

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)


23 NİSAN KORTEJİNDE ÇOCUKLAR ‘MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ’ SLOGANI ATTI

BURSA’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, kortejde bulunan bazı ilkokul öğrencileri, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atarak yürüdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Heykel’deki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici’nin çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesinin ardından tören Cumhuriyet Caddesi’nden Zafer Plaza önüne kadar yapılan Ulusal Egemenlik Yürüyüşü ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de eşlik ettiği yürüyüşe, öğrenciler aileleri ile birlikte katıldı.

Öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ve 23 Nisan’ı anlatan resimleri ile şarkılar söylerken bazı öğrencilerin de ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atması dikkat çekti.

Yürüyüşün Zafer Plaza önünde son bulmasının ardından 23 Nisan kutlamaları kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen törenlerle devam etti.

Mehmet İNAN- Sebile ÇETİN/BURSA, (DHA)

ORDU'DA BÜYÜKLER OYNADI, ÇOCUKLAR SEYRETTİ

ORDU'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda veliler yarıştı, çocuklar da onları seyredip eğlendi.

Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamalarına Vali Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Etkinliklerde sahnede büyüklerin yer alması minikleri hem sevindirdi, hem de şaşırttı. Hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ödüllerin de verildiği programda, halk oyunları gösterileri ilgi gördü.

Velilerin sandalye kapma, ip yardımıyla gözü kapalı olarak patates taşıma gibi yarışmalarını çocuklar büyük bir ilgiyle izledi. Güzelordu Din Görevlileri mehteran takımının gösterileri de kutlamalar renk kattı. Yarışmalarda dereceye girenlere plaketlerin verildiği kutlamalar müzikli eğlence eşliğinde devam etti.

Nedim KOVAN/ ORDU,(DHA)


TOKAT'TA 23 NİSAN COŞKUSU

TOKAT'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Kentteki program, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Düzenlen törene Tokat Vali Vekili Suphi Küsbeci, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İbaş ve kent protokolü katıldı. Kutlama programında ana okulu öğrencileri halk oyunları gösterisinde bulunup şiirler okudu. Ayrıca Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu çocuklara hikaye kitabı ve balon dağıttı. Ellerinde Türk bayrağı bulunan çocukların mutlu olduğu gözlenirken, kutlama programı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen çeşitli hediyelerle sona erdi.

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)


KAYSERİ’DE CHP’DEN ALTERNATİF BAYRAM KUTLAMASI

KAYSERİ’de CHP’liler 23 Nisan Ulusal Egemenlk ve Çocuk Bayramı için alternatif kutlama programı düzenledi. CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Ak Parti iktidarının milli ve manevi değerlerini yok etmeye çalıştığını öne sürerek, “23 Nisan’ın koskoca Atamızın önünde sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin olması bu bayramı diğer devletin kurumlarına, siyasi partilere unutturulması anlamına gelmektedir. Bundan AKP utanmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen CHP’liler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif kutlama programı düzenledi. Ak Parti iktidarı tarafından milli ve manevi değerlerin her geçen gün unutturulmaya ve dar alanlara hapsedilmeye çalışıldığını öne süren CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, “AKP’nin bu anlayışını bir taktik ve strateji olarak görüyoruz” diye konuştu. Ayan, şöyle devam etti:

“23 Nisan Atatürk’ümüzün Türk çocuklarına ve dünya çocuklarına armağan ettiği milli bir gündür. AKP iktidarı ile bu milli manevi değerlerimizin yok edilmeye çalışılıyor. Bunu bir taktik ve strateji olarak görüyoruz. 23 Nisan’ın koskoca Atamızın önünde sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin olması bu bayramı diğer devletin kurumlarına, siyasi partilere unutturulması anlamına gelmektedir. Bundan AKP utanmalıdır. Türkiye’yi bu hale getiren bizi millet vatan yapan kardeşliğimizi ve bir arada tutan değerlerimizi yok etmeye çalışan AKP ve onun yandaşlarını kınıyorum ve yazıklar olsun diyorum. Türkiye Cumhuriyeti halkı kardeşçe birlikte yaşamaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti halkı milli ve manevi değerlerine AKP’nin geleceği yobaz anlayışına karşı sahip çıkmaya devam edecektir. Atatürk’ümüzün 19 Mayıs’ta başlattığı Türkiye’nin kuruluş hareketinde bir avuç insan varsa biz de bir avuç kalabiliriz. Kimse bundan alınmasın, gocunmasın, korkmasın. Yüreğimiz, inancımız, direncimiz, vatanseverliliğimiz, devrime saygımız, Türkiye’de yaşayan haklara saygımız Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden birliğini, varlığını, kardeşliğini onurlu ve haysiyetli yaşama dönüşümü hızlandıracaktır. Bunun da temel taşı Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.”

Ayan’ın yaptığı konuşmanın ardından CHP Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, çocuklara şeker ve ay-yıldızlı balon, aynı zamanda çevredeki vatandaşlara da Türk Bayrağı dağıttı.

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)


VAN, HAKKARİ VE BİTLİS'TE 23 NİSAN COŞKUSU

VAN, Hakkari ve Bitlis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Van'da Beşyol Mevkii'nde düzenlenen kutlamalara Vali Aydır Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Tören Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğiyle devam etti.

Hakkari'de her yıl stadyumda açık alanda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları, bu yıl Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı. Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, kurum amirleri, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ailelerin katıldığı törenlerde öğrencilerin, çeşitli yörelere ait oynadıkları halk oyunları ve dans gösterileri büyük ilgi gördü.

Bitlis'teki kutlamalar ise, Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlendi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği kutlamalrda, çocukların halk oyunları ve dans gösterileri yoğun ilgi gördü.

VAN-HAKKARİ-BİTLİS, (DHA)


ZONGULDAK’TA 23 NİSAN KUTLANDI

ZONGULDAK'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Valilik binası önündeki törene Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Ataürk Anıtı'na çelenk koydu. Özbek'in konuşmasının ardından Türk Eğitim Derneği Koleji öğretmen ve öğrencileri Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavında 100 soruyu tam bilerek 500 puanla il birincisi olan 8'inci sınıf öğrencisi Çiğdem Hacısalihoğlu, Vali Kaban'ın koltuğuna oturdu.

Ziyaretin ardından Valilik önünde halk oyunları gösterileri yapıldı. Öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)


ADANA'DA COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI

ADANA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan dolayısıyla ilk tören, Adana Valiliği'nin bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene katılmak isteyen vatandaşlar, polis aramasından geçtikten sonra tören alanına alındı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen ile ilk ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı törende, anıta çelenk bırakıldı.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

23 Nisan büyük kutlama töreni ise Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirildi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral S. Bahadır Köse, askeri tören aracına binerek törene katılanların bayramını kutladı.

Protokol sırasındaki askerlerin Türk bayraklarıyla oturduğu törende, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Coş çeşitli hediyeler verdi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen'in günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı ve öğrencilerin şiirler okuduğu törende, Nasrettin Hoca Anaokulu öğrencilerinin sunduğu 'Ispanaklı Yumurta Tarifi' adlı gösteri büyük beğeni topladı. Farklı okullardan öğrencilerin sunduğu halkoyunları, dans ve jimnastik gösterileri de ilgiyle izlendi.

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)


KOCAELİ'DE DÜNYA ÇOCUKLARIYLA 23 NİSAN KUTLAMASI

23 NİSAN Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmit'te, 41 ülkeden gelen 1000 çocuğun da katılımıyla coşkuyla kutlandı.

İzmit'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlaması, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu siyasi parti başkanlarının da katıldığı kutlamada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının barış ve sevgi getirmesini dilediğini belirterek şunları söyledi:

"23 Nisan, ülkemizin işgal edildiği bir ortamda topyekün mücadelenin başlangıcı olan, Kurtuluş Savaşı'nın önemli sembollerinden biridir. 23 Nisan geleceğin barışının temellerini attığımız bir gün haline geliyor. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 41 ülkeden çocuklar kentimize geldi. Çocuklarımız yurtdışından gelen çocuklarımızla Dünya Barışına önemli katkılar sağlayacak. Burada misafir ettiğimiz çocuklar kendi ülkelerine bizim sevgimizi, bizim kültürümüzü götürecekler. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilinçli bir şekilde yaşaması çok önemli. Öğretmenlerimiz, anne ve babalarımıza büyük görevler düşüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının barış getirmesini diliyorum."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında Atatürk'ün bugünü çocuklara armağan ettiğini hatırlatarak, "Hem kentimizde bugünü kutlamak hem de Dünyaya mesaj vermek için Dünya'nın 41 ülkesinden çocuklarımızı ilimizde misafir ediyoruz. Bizler çocuklarımıza armağan edilen bayramı bütün Dünya çocuklarımızla kutlamak istedik. Bu bayramın milli birliğimize öncülük etmesini diliyorum" dedi:

Daha sonra Conk Bayırı Okulu'nun öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Ardından Slovakya ve Kırgizistan'dan gelen öğrencilerin dans gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLAR HALK OYUNU GÖSTERİSİYLE BÜYÜLEDİ

AMASYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda Lokman Hekim İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin duymadıkları halde müzik eşliğinde yaptıkları halkoyunu gösterisi büyük beğeni topladı.

Amasya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Yavuz Selim Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kutlamalara Amasya Vali Vekili Nevzat Sinan, Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Programda anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları dans gösterisi alkış aldı.

Törende Lokman Hekim İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri halk oyunu gösterisi yaptı. Davul zurna eşliğinde duymadıkları halde dans eden işitme engelli çocukların gösterisi büyük beğeni topladı. Halk oyunu ekibinin öğretmeni Canan Yoleri, çocuklara işaretlerle ve sayılarla halk oyunu oynamayı öğrettiklerini belirterek, "Çocuklar sürekli antrenman yaparak ritim tutmaya çalışıyor. Davul zurna çalan arkadaşlarımız onların ayak adımlarına göre türküyü çalıyor. Benle göz temasında oldukları için yavaşladıkları anda onları uyarıyorum ve ritmi hızlandırıyoruz" dedi.

Sinan HARMANCI/ AMASYA, (DHA)

DİYARBAKIR'DA COŞKULU 23 NİSAN

DİYARBAKIR'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşku içinde kutlandı. Kutlamalara Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı da katıldı.

Diyarbakır'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Valilik önündeki Anıtpark'taki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlandı. Protokolde bulunanlar daha sonra Valilik binası önündeki tören alanına geçti. Törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, Diyarbakır Bölge Jandarma Tuğgeneral Necdet Güngör, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, askeri yetkililer, aileler ve çocuklar katıldı.

Minik öğrencilerin protokol üyelerine çiçek vermesiyle başlayan kutlamalar, öğrencilerin şiir okuması ve gösteriyeriyle sürdü. Törene katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla öğrencilerin gösterilerini ilgiyle izledi.

İzmir'den gelen Ege Üniversitesi Çocuk Zeybek ekibinin yaptığı Zeybek gösterisi büyük ilgi gördü. Törenlerin ardından Vali Mustafa Cahit Kıraç, tören komitesini kutladı.

Canan ALTINTAŞ-Bayram BULUT/DİYARBAKIR, (DHA)


23 NİSAN SİVAS'TA TÖRENLE KUTLANDI

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Halk Partisi çelenginin konulmasıyla başladı. Daha sonra il protokol üyeleri Mevlana Ortaokulu'nun Görsel Sanatlar Galerisi'nde açtığı resim sergisini gezdi. Ardından Mevlana Ortaokulu öğrencilerinin Atatürk Kültür Merkezi'nde hazırladığı kutlama programına geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programa, Sivas Valisi Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve çok sayıda il protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, şiirler okunarak anasınıfı öğrencileri tarafından ront gösterileri yapıldı. İstiklal Marşı'nı açıklayan ve savaş dönemine ait kıyafetler giyen öğrenciler katılımcılardan büyük alkış aldı. Program, halk oyunları ve sema gösterilerinin sergilenmesiyle birlikte sona erdi.

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)


ANTALYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU

ANTALYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yüzlerce çocuk Konyaaltı Beachpark'ta bayram kutladı. Çocukların coşkusuna aileleri ve kent protokolü de eşlik etti. Bayram dolayısıyla Vali koltuğuna oturan 10 yaşındaki Umut Can Erdoğan, Antalya'da çocuklar için daha fazla park ve bahçe alanı oluşturulmasını istedi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törenler Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunulmasıyla başladı. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin anıta bırakılması ardından CHP ve MHP başta olmak üzere meslek odası ve sivil toplum kuruluşları alkışlar eşliğinde çelenklerini bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

VALİ ÖZTÜRK'ÜN KOLTUĞUNDA

Kutlamalar kapsamında Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, koltuğunu Meryem Mustafa Ege İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Umut Can Erdoğan'a devretti. Annesi Güneş ve babası Hıdır Erdoğan ile okul müdürü ve öğretmeninin de yer aldığı devir teslim töreninde küçük Vali Umut Can, Vali Öztürk'e çiçek verdi. Vali Öztürk ise, Umut Can'a Türkçe sözlük ile eşofman takımı hediye etti. Küçük Vali Umut Can, koltuğa oturduktan sonra Değerler Eğitimi ile 'Çiçek ve Çocuk' temalı EXPO 2016 ile ilgili bilgi verdi. Can, EXPO'daki son durumla ilgili Genel Sekreter Selami Gülay'dan telefonla bilgi aldı. Çocuklar için Antalya'da yapılması gerekenlerden de bahseden Küçük Vali Umut Can şöyle dedi:

"Çocukların eğlenmesi açısından parklar çok önemli. Yoksa evde kalırlar ve sıkılırlar. Bu yüzden park ve bahçelerin sayısının artması gerekiyor. Aynı zamanda geleneksel oyunların unutulmaması için seksek, yakar top veya beş taş gibi oyunlar için bazı çizgiler çizilmeli. Gençlerimiz için ışıklandırılmış kapalı veya açık spor alanları gerekiyor. Çünkü gençler spor yapmayı severler. Yetişkinler için ise yürüyüş yollarının yapılması o parkların kalitesinin artmasını sağlayacak."

KUTLAMALAR BEACHPARK'TA

Kutlamalar kapsamında Konyaaltı Beachpark'ta düzenlenen etkinliğe Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, eşleriyle birlikte katıldı. 23 Nisan dolayısıyla resmi kurumlarda makamı devralan öğrenciler de kutlamaları protokolle birlikte izledi. 20 derecenin üzerindeki hava sıcaklığını fırsat bilen yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte kutlamaları izlemek için Beachpark'a geldi. Tören öncesi ve sırasında çocuklar aileleriyle uçurtma uçurarak 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

TARKAN ŞARKISIYLA COŞTULAR

Renkli görüntülere sahne olan 23 Nisan Ulubay Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası, özel çocuklar, yurtdışında yaşayan Türk çocuklar ve Değerler Eğitimi Korosu gibi çeşitli gösteriler sunuldu. Kutlamalar kapsamında, halk oyunları ile şiir ve müzik gösterilerinin yanı sıra 15'inci Uluslararası Çocuk Festivali dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen yabancı öğrenciler de gösteri yaptı. Ünlü Popçu Tarkan'ın 'Öp' şarkısıyla dans eden yabancı öğrenciler ilgiyle izlendi.

TÜRK BAYRAĞI MOTİFİ

Anasınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ise büyük beğeni topladı. Gösteri sonunda anasınıfı öğrencileri Türk Bayrağı motifi oluşturdu. Bu görüntü eşliğinde protokol ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ardından tören sona erdi. Tören sonrasında protokol üyeleri 'Minik Eller Büyük Yürekler' sergisi ile çocuk oyunları alanlarını gezdi.

"YER UYGUN DEĞİLDİ" DİYEN CHP'Lİ BAŞKAN ERKEN AYRILDI

Kutlamaları kutlamaları izlemek için alana gelen CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, resmi program başlamadan önceki etkinlikleri kısa bir süre izleyip alandan ayrıldı. Başkan Uysal, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı gelmeden önce ön sıralarda oturduklarını belirterek şöyle dedi:

"Onlar geldikten sonra bana protokolün 3 sıra arkasında, milletvekilimize de protokolden bir miktar uzakta, direklerin arkasında kalan bir koltuk gösterildi. Töreni izlemeye elverişli yerler değildi o yüzden ayrıldık. Bunda bir kasıt olduğunu düşünmüyoruz. Geleceğimiz umulmamıştır ya da bir ihmal olabilir. Kasıt yoktur zannederim. Ama hem benim hem de milletvekilimizin yeri pek elverişli değildi. Sadece yer uygun olmadığı için erken ayrıldık. Bunu bir protesto ve tepki olarak yapmadık."

Özgür ÖZTÜRK- İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)


TRAKYA’DA ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde düzenlenen törenlerle, coşku içinde kutlandı.

Edirne’deki tören saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nda başladı. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Özcan, 23 Nisan’ın milletin kurtuluşunun ve bağımsızlığını sembolleştiren bir tarih olduğunu ifade ederek, “Yine bu tarih, milli egemenliğin, Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı gündür. Milletimizi hazin bir yıkılıştan destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan Meclisimiz, ülkemizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır. Milletin 23 Nisan 1920’de almış olduğu karar, başka demokrasilerde gördüğümüz gibi dışarıdan dayatılan ve milli menfaatlerin ötesinde dünyanın egemen güçlerinin çıkarları için alınmış bir karar değildir. Bizzat milletin kendi kendine almış olduğu ve iradesine açıkça ortaya koyduğu bir karardır” dedi.

ÇOCUK, HER YERDE ÇOCUK

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye alan öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk Anıtına kutlamaları izlemek için gelen ailelerin yanlarındaki yaşı küçük çocuklar ellerinde Türk bayrakları törenin yapıldığı alanda koşuşturdu. Görenlerin gülümseyerek izlediği çocuklar birbirleriyle oynamanın tadını çıkardı. Anıttaki törenin ardından oluşturulan yürüyüş korteji Belediye Bandosu eşliğinde Selimiye Camii Meydanı’na kadar yürüdü.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arının da katıldığı törenlerde halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Bazı öğrenciler törene Atatürk maskeleriyle katılırken, Selimiye Meydanı’ndaki törenlerde ücretsiz olarak çocuklar için kurulan havalı oyun parkurlarına giren çocuklar ise gönüllerince eğlendi.

Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya ve Arvanutluk’tan gelen öğrencilerin sunduğu gösteriler beğeniyle izlenirken, en büyük ilgiyi ise Gelibolu’dan gelen ve müzik aletleri çalarak şarkı söyleyen Yahya Çavuş Görme Engelliler ilköğretim Okulu öğrencileri gördü.

TEKİRDAĞ’DA TÖRENLER

Tekirdağ’daki ilk tören valilik bahçesindeki Atatürk anıtında yapıldı. Buradaki törende Milli Eğitim Müdürü Halis İşler beraberindekiler Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından tören sona erdi. Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen anfi tiyatro alanında düzenlenen ikinci törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile protokol üyeleri katıldı. Anfi tiyatro alanında öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

ÇORLU’DA SADE TÖREN

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki tören Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Meydanı’ndaki anıtta düzenlendi. Törene Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, 5’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Çorlu Belediye Başkanı CHP’li Ünal Baysan ile siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitimi Müdürü Muammer Okumuş tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra buradaki tören sona erdi.

CHP’LİLER ÇİÇEK BIRAKTI

Resmi törenin ardından CHP Çorlu İlçe yönetimi tarafından Atatürk anıtına çiçek bırakıldı. İlçe Başkanı Adnan Kum, “Atamızın çocuklara armağan ettiği bu günde parti olarak kendisine bir kez daha minnet ve şükranlarınızı sunuyoruz. Biz çelenk değil Atamıza çiçek bıraktık. Bunun bir suç olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLER PANKART AÇTI

Kırklareli’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri Vilayet meydanında sabah Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Törene CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ile öğrenciler katıldı. Kırklareli Üniversitesi Beşiktaş Kulübü’nden 3 öğrenci tören alanında üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanı korumak çocuklar ile başlar’ sözü yazılı pankart açarken, Korkmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından tören festival alanında devam etti. Buradaki törenlere Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Belediye Başkan Vekili Adem Sevim, öğrenciler ve aileler katıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube müdürlüğünün açtığı stantta küçük çocuklara balon ve eğitici bilgilerin olduğu broşürler dağıtıldı. Çocuklar festival alanında kurulan sahnede gösterilerini sergilerken, aileleri de ilgiyle izledi.

Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY- Ruhan YALÇIN- Mehmet YİRUN- Ali Ümit ÜLKER/ EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ,(DHA)
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER