Gündem
  • 18.12.2014 22:03

3 ilde ilginç kararlar

Diyarbakır Valiliği, AK Parti'nin il ve ilçe binaları önünde ya da yakanında basın açıklaması, toplantı ve yürüyüş yapılmasını yasakladı. İzmir'de, CHP İl Binası'na asılan '17-25 Aralık Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun' yazılı pankart, mahkeme kararıyla polisler tarafından kaldırıldı. Kahramanmaraş Valiliği ise Maraş olaylarının 36'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenecek her türlü basın açıklaması, yürüyüş ve eylemlerinin yasaklandığını açıkladı.

17 Aralık'ın yıldönümünde dün Ak Parti Diyarbakır il binasına yürümek isteyen sendikacılara polis müdahale ederek 22 kişiyi gözaltına aldı. 25 Aralık'a kadar kentte bazı grupların Ak Parti il ve ilçe binaları önünde eylem yapacağı duyumları üzerine, polis daha önce de protesto gösterileri yapılan bu binaların çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Diyarbakır Valiliği de Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Ak Parti il ve ilçe binaları önünde ve yakınında toplumsal gösteri, basın açıklaması ve yürüyüş gibi faaliyetleri yasakladı. Valiliğin yasaklama kararının, 17- 26 Aralık tarihleri arasında Ak Parti'nin il ve ilçe binalarının önünde yapılacak protesto gösterilerini önlemeye yönelik olduğu ileri sürüldü.
Valilik yetkilileri ise Ak Parti il ve ilçe binaları önünde ve çevresinde yasaklama kararının güvenlik gerekçesiyle alındığını ifade etti.

PANKART MAHKEME KARARIYLA İNDİRİLDİ

17 Aralık operasyonunun yıldönümü nedeniyle CHPİzmir Gençlik Kolları, ‘17-25 Aralık Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun’ yazılı pankartı dün akşam saat 20.30’da CHP İl binasına astı. Yolsuzluk ve rüşvete karıştıkları iddia edilen eski bakanların maskeli fotoğrafının yer aldığı pankartı asarak yolsuzluklara tepki gösterdiklerini açıklayan CHP’li gençlerin astığı pankart, bugün mahkeme kararıyla kaldırıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün yazısı ve Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın el konulması talebini değerlendiren İzmir 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği, “İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun ibaresi yazılı afişin asılı olduğu kollukça tespit edilmesi üzerine, görüntüsünün fotoğraflandığı, pankartta resmi bulunan kişilerin eski bakanlar olduğundan, TCK 125/3-a maddesi kapsamında kamu görevlisine hakaret suçu kapsamında olduğu değerlendirildiğinden, talebin kabulü ile CMK 127’nci maddesi gereğince afişin suç delili olduğundan el konulmasına” kararı verdi.

Mahkeme kararıyla birlikte CHP İl binasına gelen polisler pankartı kaldırıp, el koydu.

MARAŞ OLAYLARIYLA İLGİLİ HER TÜRLÜ ANMAYA YASAK
Kahramanmaraş Valiliği, Maraş olaylarının 36’ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenecek her türlü basın açıklaması, yürüyüş ve eylemlerinin yasaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentteki dernekler tarafından 21 Aralık Pazar günü Gar Meydanı’nda ‘Maraş Olayları Sırasındada Hayatını Kaybedenleri Anma’ konulu yürüyüşüne olası olayların bir kez daha yaşanmaması amacıyla izin verilmediğini ve benzer toplantı ve gösterilerin yasaklandığının uygun görüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, kentteki huzur ve güven ortamının sağlanmasının devletin görevi olduğunu anımsatılarak, şöyle denildi: “21 Aralık 2014 Pazar günü 11.00-14.00 saatleri arasında TCDD Gar Meydanı’nda, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında; 1978 yılında yaşanan ‘Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma’ konulu yürüyüş ve açık hava toplantısı ile ilgili müracaat Valiliğimizce değerlendirilmiş olup 1978 yılında ilimizde yaşanan olaylar toplumun tüm kesimleri tarafından kınanmaktadır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tüm milletimizin en büyük arzusu olmakla birlikte, toplumsal barış ve huzurun korunması da devletimizin görevidir. Aradan geçen süreçte ilimizin tüm kesimlerinde oluşan, huzur ve barış sürecini zedeleyecek her tür hareketlerden kaçınmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu yıl yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşünün tertip edenlerin de iyi niyetini aşıp, kontrolden çıkarak suça evrilebileceğini, bu tür olayların ilimiz de bir daha yaşanması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması valiliğimizce uygun görülmüştür.”
DHA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:31

İLGİLİ HABERLER