Gündem
  • 1.3.2015 12:45

3 İngiliz kızın IŞİD yolculuğu...

İngiliz vatandaşı 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana isimli üç genç kızın 17 Şubat günü Londra'daki Heathrow Havaalanı'ndan Türk Hava Yolları'nın (THY) TK 1966 sefer sayılı yolcu uçağıyla İstanbul'a gittikleri ortaya çıkmıştı. İngiliz yetkilileri bu bilgiyi üç gün sonra Türkiye'ye bildirirken kızların IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gittiklerini söyledi. 

METROYA BİNİP GELDİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri hızla kızlarla ilgili çalışma başlattı. 17 Şubat tarihinde AtatürkHavalimanı'na gelen üç İngiliz kız, bagajdan aldıkları çantalarıyla metroya binerek otogara geldikleri tespit edildi. İstanbul polisi Şanlıurfa'ya giden tüm otobüs firmalarının güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saatlerce süren incelemenin ardından Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana isimli üç genç kızın Şanlıurfa'ya seyahat eden firmanın kameralarından saat 20.28'de otogarda oldukları tespit edildi. 
 

YANLARINDAKİ ŞÜPHELİLER KİM?

Kameralar ile İngiliz kızların tam hareketleri mercek altına alındı. Kızlar ilk olarak bir firmada bilet beklerken ümitleri tükenince başka bir firmaya gidiyor. İngiliz kızlar burada bilet bulamayınca tekrar ilk gittikleri firmanın yazıhanesine geri dönüyor. Saatlerce otogarda bekledikleri ortaya çıkan 15 ve 16 yaşındaki kızlar ertesi gün öğlen saat 13.23'e kadar 18 saat otogarda beklemiş. 13.23'te Urfa'ya giden otobüse ile hareket ettikleri ortaya çıktı. İngiliz kızların otogarda bir ara kalabalık bir grupla hareket ettikleri de kameraya takıldı. Polis İngiliz kızlara yardım eden birilerinin olup olmadığını incelemeye aldı. 
 

LONDRA GEÇ BİLGİ VERDİ

Şanlıurfa'ya hareketleri İngiliz polisinin geç bilgi vermesi üzerine sınır polisleri geç uyarıldı. İstanbul'dan ayrılan İngiliz kızların Suriye'ye geçip geçmedikleri ise araştırılıyor.

Kaynak : Akşam

IŞİD’e katıldıkları iddia edilen o kızların görüntüleri ortaya çıktı | Haber3 Video | Sitene Ekle

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:51

İLGİLİ HABERLER