Gündem
  • 12.12.2018 17:11

35 yıllık Müslüman profesöre Ruslardan itibar suikasti

Profesör Emiroğlu'na itibar suikasti: Rus sitesi Sputnik ile beraber Cumhuriyet ve Birgün yazdı rektörlük görevden aldı

Sosyal medyada başlatılan itibar suikasti 35 yıllık ilim insanını görevinden etti. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi ve Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, Cumhuriyet ile BirGün'ün başlattığı ve sosyal medyada sürdürülen lincin ardından üniversitedeki görevinden alındı. Emiroğlu'na yapılanlar kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, linç edilen öğretim görevlisine sahip çıkmayıp yargısız infaz yapan Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğü açıklama bile yayınlamadı.

Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nu hedef yapan haberler; Cumhuriyet, Sözcü, t24, BirGün ve Duvar isimli medya organlarında yayınlandı.

okuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi ve Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun İzmir Güzelbahçe'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşma çarpıtılarak laiklik karşıtı söylemler ve kız çocuklarını aşağılayıcı sözler kullandığı şeklinde haberleştirildi. İlk olarak Cumhuriyet’te yayınlanan, sonrasında T24, Sputnik, Birgün’ün de hedef göstererek yaptığı haberler neticesince sosyal medya linçine maruz kalan Prof. Emiroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da yargısız infaza tabi tutuldu. Rektörlük, hiçbir delile dayanmadan ve tamamen uydurma olan haberlerden yola çıkarak yayınladığı açıklamada, Prof. Emiroğlu’nun üniversitenin kurumsal kimliğine zarar verdiği için görevden alındığını duyurdu.

Medyada çıkan haberlerde, Prof. Emiroğlu'nun "Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar", "Gençlerin dinden uzaklaşmasının temel nedeni laikliktir. Laiklik en büyük tehlikedir", "Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir" ve "15 yaşındaki kızlar evlenebilir" dediği iddia edilmişti. Üniversitedeki odasının kapısına çarpı işaretleri konulan ve hakaret içeren sözler yazılan Prof. Emiroğlu’nun, Güzelbahçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa yaptığı 48 dakikalık konuşmanın kayıtlarında ise iddia edilen sözleri hiçbir şekilde kullanmadığı belirlendi.

Cumhuriyet gazetesi, konferansı izlemeden ve konuşmanın ses kaydını dahi dinlemeden haberi yaptı. Tamamen uydurma olan haberin kaynağı olarak ise Eğitim-İş sendikasının İzmir 1 No’lu Şube’sinin yaptığı açıklama ve suç duyurusu gösterildi.


Medya ve sosyal medya aracılığı ile itibar suikastına uğrayan 35 yıllık akademisyen Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’na iftira atıldığının ortaya çıkması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı bir ilim adamının iftiralar üzerinden linç edilmesine tepki gösteren paylaşımlar yaparken, Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nu ispatlanamayan iddialar üzerine görevinden alan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne de tepki gösterdi. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'a çarğıda bulunan kullanıcılar, 35 yıllık akademisyen olan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'na yapılan haksızlığın sona erdirilmesini istedi. Rektörlük, ses kaydının ortaya çıkmasına rağmen yeni bir açıklama yapmazken, üniversite yetkililerinin hatalı yaptırımdan dolayı İbrahim Emiroğlu’nu aramadıkları da öğrenildi.

Emiroğlu'nun kimliğinden dolayı bir itibar suikastına uğradığını savunan Kaya, şöyle devam etti: "Ne yazık ki, rektörlük de hocasına tek bir kelimelik savunma hakkı vermeden, yüzlerce kelimeden oluşan gerekçeler üreterek onu jet hızıyla görevden almış, itibar cellatlarının önüne atmıştır. Bir sendika yöneticisinin aymazlığı sonucu, söylemediği sözlerden dolayı bazı medya organları tarafından hedefe konulan ve rektörlük tarafından yargısız infaza tabi tutularak görevden alınan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlubir an evvel, itibarıyla birlikte görevine iade edilmelidir."

 

Güncellenme Tarihi : 12.12.2018 17:43

İLGİLİ HABERLER