Gündem
  • 29.5.2016 11:56

65. Hükümet güven oyu aldı

TBMM Genel Kurulu'nda, bugün AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile ilgili güven oylaması yapıldı. Yapılan açık oylamada, 453 oy kullanılırken, 315 kabul, 138 ret oyu çıktı.

AK Parti TBMM Grubu, 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verdi.

Grup Başkanlığından milletvekillerine yapılan duyuruda, yarın saat 11.00'de TBMM Genel Kurulunda yapılacak 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde, Genel Kurula yetişmede sorun yaşamamaları için tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını Ankara'da olacak şekilde yapmaları istendi.

TBMM üyeler lokantasında saat 10.00'da verilen kahvaltıya davet edilen milletvekilleri ve bakanlardan, saat 11.00'de açılan Genel Kurul'da görüşme yapılmaksızın doğrudan güven oylaması yapılacağından, gerekli hassasiyeti göstermeleri talep edildi.

AK Parti, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin 2. turu öncesinde de milletvekillerine kahvaltı vermişti.

Başbakan Yıldırım'ın kısa bir teşekkür konuşma yapması bekleniyor. Güven oylamasının ardından hükümet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞUYOR

"Yüce Meclis'in hepimize gösterdiği güven için şükranlarımı suuyorum. 65. Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Görevi devraldığım 64. Hükümet'e de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum

Güncellenme Tarihi : 29.5.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER