Gündem
  • 21.4.2015 15:48

7 Haziran seçimleri için çok çarpıcı analiz

CNN Türk ekranlarında konuk olduğu 'Her şey Dahil' programında 7 Haziran seçimleri masaya yatırıldı. CHP'nin seçim vaadlerinin konuşulduğu programda sokaktaki vatandaşın 'kaynak tartışmasıyla' ilgilenmeyeceğini belirten Adil Gür "Burada önemli olan seçmene güven vermek, seçmeni ikna etmek" dedi.

"BU VAATLER 10 PUAN GETİRMEZ"

CHP'nin ekonomi eksenli vaatlerinin öyle beklendiği gibi yüksek bir oy kazandırmayacağını belirten Adil Gür, seçime 50 gün kala iktidar partisinin de ekonomi odaklı seçim kampanyalarına yöneleceğini söyledi.

Ortadaki seçim vaadlerinin bir siyasi partiye 10 puan kazandırmayacağını belirten ünlü anketçi "Kim seçmeni daha fazla ikna ederse o partinin oylarına bir yansıması olacaktır. Ama şunu kimse beklemesin. Bu vaatler bir siyasi partiye 10 puan oy kazandırmaz, 10 puan da kaybettirmez. Bunun temel nedeni kutuplaşma. Çünkü seçmen duymak istemediği şeyleri duymuyor." dedi.

"TÜRKİYE BÖYLE SEÇİM YAŞAMADI"

Türkiye'nin son 15 yılda böyle bir seçim yaşamadığını belirten Adil Gür , '1 puanın' bile her şeyi değiştirebileceğini belirtti. Adil Gür, "1 puan önemsiz mi. Bu seçim o kadar önemli ki... Bir iki puanın bu kadar değerli olduğu son 15 yılda hiçbir seçim yaşamadık. Ne demek istediğimi 7 Haziran akşamı anlayacağız.' dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:55

İLGİLİ HABERLER