Gündem
  • 25.9.2016 10:11

AB'nin Başkentinde PKK/PYD kongresi

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye Avrupa’nın gösterdiği müsamaha ve verdiği destek yapılan bütün uyarılara rağmen artarak sürüyor.

Terör örgütü PYD dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de sözde bir 'Avrupa Kongresi' düzenledi. Kongrede PYD paçavraları ile beraber PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın da posterleri asıldı. Bu posterler 'PKK başka PYD başka' diyen AB ülkeleri ve ABD'nin tezlerini de bir kez daha çürüttü. Dün başlayan ve bugün de devam edecek olan programa PYD'nin sözde eş başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah da katıldı. 'Güvenliği' ise Belçika polisi sağladı. Terör örgütüne danışmanlık yapan Siyanek Dibo, AB için utanç olması gereken kongre öncesinde Rus haber ajansı Sputnik'e "Kongreye 600 kişi katılacak" bilgisini vermişti.

YPG ŞAM'A GİTTİ

Suriye Hükümeti'nden bir kaynak terör örgütü YPG'nin üst düzey isimlerinden oluşan bir heyetin Suriye'nin başkenti Şam'a geldiğini bildirdi. Rudaw'ın haberine göre; heyette YPG'li Sipan Hemo ve YPG Sözcüsü Rêdur Helil dâhil bir kaç üst düzey isim Suriye hükümeti ile görüşmek maksadıyla Şam'a geldiler. YPG'li heyet önce Rus hava üssü Hmeymim'e uğradı. Ardından, Şam'a geçip Haseke'de yaşanan çatışmalar ve Cenevre görüşmelerine katılım konularını konuştular.

BELÇİKA'NIN KÖTÜ KARNESİ

Belçika, terör örgütleri PKK/PYD ve DHKP-C'nin Avrupa'da en yoğun faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı ülkede, terör örgütünün televizyon kanalları da yayın yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2016 10:37

İLGİLİ HABERLER