Gündem
  • 30.11.2015 11:36

AB-Türkiye zirvesinin yapıldığı gün ilginç diyaloglar

Türkiye’yi kısa süre önce ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında Twitter’da dikkat çekici bir atışma yaşandı.

"BİZİM PİLOTLAR SİZİNKİ GİBİ DEĞİL" DEYİNCE...

Çipras, Twitter’daki Yunanca ve İngilizce hesabından, ‘Avrupa Birliği Türkiye’ etiketiyle, “Neyse ki, bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu gibi fevri değil. Ege’de olanlar korkunç ve inanılmaz. Silahlara milyarlar harcıyoruz.

"SİZ HAVA SAHAMIZI İHLAL ETMEK, BİZ DE SİZİ ENGELLEMEK İÇİN..."

Siz bizim hava sahamızı ihlal etmek için, biz sizi engellemek için. En modern hava silah sistemlerimiz var. Ve hala karada masum insanları boğan insan kaçakçılarını yakalayamıyoruz” diye yazdı.

DAVUTOĞLU'NDAN TEK CÜMLELİK YANIT

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, kısa süre sonra bu mesajlara bir cevap verdi. AB-Türkiye zirvesinin gerçekleştirildiği gün bu mesajların yersiz olduğu mesajını veren Davutoğlu şöyle yazdı:

“Çipras’ın pilotlar üzerine yorumları günün ruhuyla pek uyumlu görünmüyor. Alexis: Biz pozitif gündemimize odaklanalım.


 
İNGİLİZCE MESAJLARI SİLİNDİ

Çipras’ın İngilizce hesabından bir süre sonra bu tweetler silindi, ancak Yunanca hesabında olduğu gibi kaldı.

Atılan yeni tweet’lerde ise Başbakan Davutoğlu’ndan bahsedilmeden şu ifadeler yer alıyordu: “AB, Türkiye ve bölgemiz için önemli bir zirve #EUTurkey. Sığınmacı meselesi konusunda dürüst ve gerekli diyalog için fırsat. Kıbrıs, Ege ve Suriye’deki savaş meselelerinin çözümüne ihtiyaç var. Halihazırda müzakere edilen çerçeve üzerinden AB’ye katılım sürecine destek veriyoruz. Aynı bölgedeyiz. Dürüstçe konuşabilelim ki çözüme ulaşabilelim.”

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER