Gündem
  • 29.6.2016 00:10

ABD sabah uyardı, akşam bomba patladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, kendi vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat etme konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını tekrarlamasının ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan art arda bomba patlatıldı. Yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşlarından terör saldırıları ve bazı terör gruplarının tehditleri nedeniyle Türkiye’deki seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istemişti. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı öncesi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 29 Mart'ta yayınlanan uyarı yenilenerek Türkiye'deki terör tehdidine dikkat çekildi.

"KALABALIK YERLERDEN UZAK DURUN"

Özellikle Güneydoğu'daki tehlikenin arttığının belirtildiği uyarıda ABD vatandaşlarına popüler turistik bölgelerdeki kalabalık yerlerden de uzak durmaları tavsiye edildi.

"ÜLKENİN DOĞUSUNA GİTMEYİN"

"ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye'deki terörist grupların artan tehditlerine karşı dikkatli olunması ve ülkenin güneydoğusuna seyahat etmekten kaçınmaları yönünde uyarıyor" denilen uyarıda, özellikle Suriye sınırındaki bölgelere gidilmemesi, siyasi eylemlerden ve protesto gösterilerinden uzak durulması gerektiği de ifade edildi.

Turistlerin yerli ve yabancı terör grupları tarafından açıkça hedef alındığı belirtilmesinden sonra Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar geliş terminalinde patlama meydana geldi. Atatürk Havalimanı'ndaki olayda 2 ayrı noktada terör saldırısı olduğu bildirildi. 

İlk belirlemelere göre iki kişinin dış hatlar girişte uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra havalimanının içerisine doğru el bombası attıkları bildirildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist önce kalaşnikofla etrafı taradı. Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 20 yaralımız var" açıklamasını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 28.6.2016 23:57

İLGİLİ HABERLER