Gündem
  • 12.2.2016 09:52

ABD silahlarıyla şehit veriyoruz

PYD üzerinden Güneydoğu’ya geliyor

 

En çok şehit vermemize yol açan silah ise ABD'nin PKK'ya hediyesi Zagros'lar. Sur ve Cizre’de hendek kazıp barikat kuran teröristlere yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, aynı zamanda bir çok yabancı güçle de mücadele ediyor. Polis ve askerleri şehit eden teröristlerin ‘Zagros’ olarak bilinen ABD özel üretimi suikast tüfeği kullandığının ortaya çıkması, Türkiye’nin sadece PKK’ya karşı değil, terör örgütüne silah ve mühimmat gönderen dış güçlere karşı savaş verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.



URANYUMLU MERMİ

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, DAEŞ'le mücadele bahanesiyle ABD'den silahyardımı alıyor. PYD, bu silahların bir bölümünü Mehmetçik ile göğüs göğüse çatışmaktan kaçarak kahpece pusu kuran teröristlere gönderiyor. PKK'nın elindeki en tehlikeli silah ise ABD özel üretimi Zagros'lar. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, zırh delici özelliğe sahip, Mermileri ise uranyumla zenginleştirilmiş. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, balistik mermi de atabiliyor.

4 KİLOMETRE ETKİLİ

Uygun hava koşullarında 4 kilometreye kadar etkili olan özel üretim olan Zagros’ların ABD tarafından PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’ye verildiği ve busilahların 18 tanesinin Türkiye’ye getirildiği tespit edildi. Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği silah 8 kilo. Şarjörü bulunmayan silahın her seferinde tek mermi atabiliyor. Son haftalardaki şehitlerin bu silahtan çıkan kurşunlarla verildiği öğrenildi.

ABD'NİN İHA'SI SİLOPİ'DE BULUNMUŞTU

Teröristlerden temizlenen Silopi’de yapılan arama çalışmalarında PKK’ya ait ABD yapımı insansız hava aracı (İHA) bulunmuştu. RQ-20 Puma modeli olan İHA’nın ABD tarafından PYD’ye yapılan askeri yardımlar arasında olduğu, Suriye’den de PKK tarafından kullanılmak üzere Türkiye’ye getirildiği belirlenmişti. Önceki gün ise İncirlik Hava Üssü’nden kalkan ABD’ye ait silahlı bir MQ-1 Predator, Adana'nın Karataş ilçesi yolu üzerinde Doğankent mahallesindeki tarım arazisine düştü. (Star)



 

PYD üzerinden Güneydoğu’ya geliyor

Güneydoğu’da terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda ele geçirilen silahlara göre güvenlik güçleri sadece PKK ile değil, onlara destek veren ülkelerle de mücadele ediyor. Daha önce birçok ülkenin silahını kullanarak saldıran PKK’nın en son dönemde büyük silah sağlayıcılarından biri ABD oldu. Operasyonlarda ele geçirilen silahların büyük çoğunluğu ABD menşeli. En çok şehit vermemize yol açansilah ise ABD'nin PKK'ya hediyesi olan Zagroslar.
 
ABD’Lİ GENERALLER EĞİTİM DE VERİYOR
 
PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, DAEŞ'le mücadele bahanesiyle ABD'den silahyardımı alıyor. PYD, bu silahların bir bölümünü Güneydoğu’daki PKK’lılara gönderiyor. PKK'nın elindeki en tehlikeli silah ise ABD’nin özel üretimi olanZagroslar. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar zırh delici özelliğe sahip. Mermileri uranyumla zenginleştirilen bu silah balistik mermi de atabiliyor. ABD’nin aynı zamanda Suriye’de PYD üyelerine sokak çatışmaları için eğitim de verdiği ortaya çıktı. Türk Ordusu'ndan üst düzey eğitimli bir ekip 2 ay önce Amerikalı o generalleri ortadan kaldırdı.
Zagros adı verilen zırh delici silahı PKK ilk kez Tunceli'de 2012 yılında kullandı. 5 ile 6 kilometre menzile sahip olan silahın 4 kilometrede çok etkili olduğu ifade ediliyor.  Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceğisilahın ağırlığı 8 kilo. Manuel olarak kullanılan silah her seferinde tek mermi atıyor.Zagros mermisi her türlü helikopteri düşürebilecek düzeyde. PKK’nın etkin şekilde kullandığı M16’lar da ABD menşeli. PKK, ABD menşei belli olmasın diye birçoksilahın seri numarasını siliyor.

Düşman bir değil

 
PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda ele geçirilen binlerce silahın üretim yeri araştırmasını Genelkurmay Başkanlığı yapıyor. Son bir yılda ele geçirilen mühimmatın büyük çoğunluğu ABD menşeli çıktı. Son 1 yılda ele geçirilen silah ve mühimmatın ülkelere göre dağılımı şöyle:
 
KALAŞNİKOFLAR: Yüzde 71.6'sı Rusya, yüzde 14.7'si Çin, yüzde 3.6'sı Macaristan, yüzde 3.6'sı Bulgaristan’a ait.
 
KANASLAR: Yüzde 45.2'si Rusya, yüzde 13.2'si İngiltere, yüzde 9.4'ü ABD’ye ait.
 
ROKETLER: Yüzde 85'i Rusya, yüzde 5.4'ü Irak,  yüzde 2.5'i Çin’e ait.
 
TABANCALAR: Yüzde 21.9'u eski Çekoslovakya, yüzde 20.2'si İspanya, yüzde 19.8'i İtalya malı.
 
EL BOMBALARI: Yüzde 72'si Rusya, yüzde 19.8'i ABD, yüzde 8'i Alman malı.
 
MAYINLAR: Yüzde 60.8'i İtalya, yüzde 28.3'ü Rusya, yüzde 6.2'si Almanya’ya ait.


Tarihi evlere gizlediler

29 Ocak’ta Diyarbakır Sur’da yapılan operasyonda PKK’nın tarihi evlere gizlenmiş cephaneliği bulundu. Aralarında zırh delici Zagros ve M16’ların da bulunduğu çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi. Ayrıca Kızıltepe ilçesinde hakim, savcı, kaymakam ve güvenlik güçlerine suikast hazırlığında oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen silahlar arasında bir adet ABDmenşeli M16 uzun namlulu tüfek de vardı.

Barış ORUÇ-BUGÜN GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER