Gündem
  • 10.2.2016 21:02

Abdullah Gül AKP'nin PARALEL bakanlarıyla buluştu

Salı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam da Ankara'da eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la bir araya geldi. Arınç'ın evinde yaklaşık 2,5 saat süren görüşmeye AK Parti'li üç eski bakan da katıldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çarşamba akşamı eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la, Arınç'ın Ankara Söğütözü'ndeki evinde bir araya geldi. Abdullah Gül, Arınç'ın evine AK Parti'li eski bakanlardan Hüseyin Çelik'le beraber aynı aracın içerisinde gitti. Gül ve Arınç görüşmesine AK Parti'li eski bakanlardan Sadullah Ergin ve Nihat Ergün de katıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül de salı akşamı Beştepe'de akşam yemeğinde bir araya gelmiş, görüşme 3 saat sürmüştü.

İki isim arasındaki buluşma, AK Parti'nin eski kurmaylarının eleştirilerinin ardından gerçekleşti. Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik o isimler arasında. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bu isimlerle birlikte hareket ettiği yönünde basında bazı iddialar yer almıştı.

Eski Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dış politika, çözüm süreci ve cemaat operasyonlarına yönelik eleştirilerde bulunmuş, Dolmabahçe buluşmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dâhilinde gerçekleştiğini söylemişti. Erdoğan, Arınç'ın bu sözlerine, "O zat doğruyu söylemiyor" demişti. 

Yine son olarak AK Parti kurucularından Hüseyin Çelik de, "Lüks kamarada olsanız da gemi batarsa siz de batarsınız" diye konuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 17 Eylül 2015'te katıldığı NTV yayınında dış politika başta olmak üzere bazı konularda eleştirilerde bulunmuştu. Gül, "Söylemlerin değişmesi lazım. Daha yapıcı ve yol gösterici olması lazım. Çatışmacı söylemden kaçınmak lazım. Sadece söylem bile çok şeyi değiştirir. Sonra hukuku evrensel olarak uygulamanız lazım. Tüm bunlar Türkiye'yi doğru bir istikamete sokacaktır" demişti.

Kaynak: Al Jazeera

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER