Gündem
  • 4.12.2016 14:36

Abdullah Gül Müzesi açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki 'Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi'nin açılışına katılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Siyasi tarih müze geleneği yavaş yavaş oluşmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı olarak eski cumhurbaşkanları adına müzeleri destekliyoruz. Tarih yazan bir millet olarak, tarihimizi kayıt altına alma ve gelecek nesillere aktarma konusunda aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Abdullah Gül Müzesi açılıyor

ÜNİVERSİTE YILLARINDAN BU YANA TANIDIĞIMIZ...

Üniversite yıllarından bu yana tanığımız yol arkadaşımız Abdullah Gül’ü adeta ayaklı bir kütüphane olarak biliyoruz. Abdullah Gül kardeşimle beraberliğimiz AK partinin kuruluşundan çok önceye 1960’lı yıllara kadar uzanır. Siyasi yol arkadaşlığımız ise kendisinin milletvekili adayı olduğu 1991 yılından itibaren başlamış ve kesintisiz devam etmiştir. 2007 yılında aday olduğu cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiyetarihinin en ibretlik olaylarında birine sahne oldu. Seçim süreci 367 garabetiyle traji komik bir hale gelmiştir. Biz de böyle bir dönemde cevabımızı Abdullah Bey’i aday göstermek suretiyle verdik...

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de katıldı.

 BAŞBAKAN YILDIRIM: YAN YANA HEP BERABERİZ

Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsü'ndeki Abdullah Gül Müzesinin açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, “İlk günden itibaren kendileriyle birlikte yol arkadaşlığı yapan, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı görevi yapan Sayın Abdullah Gül Bey burada. Tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yana birlikte hep beraberiz. Sayın Cumhurbaşkanımız siz ‘AK Parti bir vefa hareketi’ derdiniz. Bu tablo da bu sözlerinizin teyididir” dedi.

14 yıllık iktidarı boyunca kumpasların hep var olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Demokrasimize, geleceğimize yönelik şer odakları ile mücadele ederek bu günlere geldik. Daha ilk günden partimizin kurucusu liderini partiden uzak tutmaya çalışan bir hukuk faciasından başlayıp 14 yıllık süre içinde birçok engellemeleri hep beraber yaşadık. En son 15 Temmuz’daki kanlı FETÖ darbe girişimine kadar uzanan vesayet heveslilerinin marifetleri saymakla bitmez. Bu kumpaslar 14 yıllık iktidarımızda hep var oldu. Biz de 15 yıldır millet iradesini vesayet odaklarına karşı korumak için mücadelemizden bir şey yitirmedik. Diğer yandan da milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmenin gayreti içinde olduk” diye konuştu.   Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bugün bu süreçte kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Abdullah Gül bu mücadeleye en büyük katkıyı vermiştir.

MÜZDE 9 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Müzenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Afganistan'ın eski devlet başkanı Hamid Karzai, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de katıldı.

Bugün açılışını yaptığımız Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi yakın tarihimizde çok önemli hizmetlerde bulunmuş devlet adamlarına devletimizin bir cemilesidir. Bu müze aynı zamanda Türkiye’nin siyasi tarih müzesi olma özelliğini de taşıyor. Müzede Türkiye siyasi tarihi en güzel şekilde anlatılmış. Gençlerimize, gelecek kuşaklara geçmişte yaşanan acı olayları, güzel olayları hatırlatmak, geleceğimizi daha sağlıklı inşa etmek için buna benzer eserlere daha fazla ihtiyaç vardır. Diğer yandan Sayın Abdullah Gül’ün hayatı ve siyasette izlediği yol kapsamlı bir şekilde yer almaktadır. Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi ülkemizde az bulunan tematik müzelerden ve kütüphanelerden bir tanesi olmaya adaydır. 9 bölümden oluşan müzede demokrasi ile örülmüş bir hayat gibi bölümler de yer almaktadır. Bilim adamlarına hizmet edecek belge, bilgi ve fotoğraflara da araştırmalar için yer verilecektir. 7 bin metrekare alanlı 3 binadan oluşan müzede 15 Temmuz alçak darbe girişiminin ayrı bir bölüm olarak ele alınması ve bunun gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki gayretlerden dolayı teşekkür ederim. 15 Temmuz yakın tarihimizin en büyük kahramanlık destanıdır. Aziz Türk milleti silaha, tanka, topa karşı iman gücüyle memleket sevdasıyla, bayrak sevdasıyla meydana inmiş darbecilere darbeyi indirmiştir. Bu olay bu kadar nettir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü için 15 Temmuz gecesi verilen kurtuluş mücadelesi sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki mimari anlayışının en güzel örnekleri de bu binada ziyaretçiler için ayrı bir ilgi alanı olacaktır.  Ziyaretçiler burada demokrasi tarihimizdeki önemli bir kesite şahitlik edeceklerdir.”

 

Güncellenme Tarihi : 4.12.2016 14:38

İLGİLİ HABERLER