Asayiş
  • 26.6.2016 12:01

Adalet böyle şaştı

Bilirkişi, ölen kadını Adli Tıp ise sürücüyü kusurlu buldu

Şişli'de geri manevra yapan cipin altında hayatını kaybeden ve mahkeme tarafından “yaya geçidini kullanmadığı” için suçlu bulunan 78 yaşındaki kadını ezen şoför, Adli Tıp Kurumu tarafından asli kusurlu bulundu. Kazada ölen kadının avukat kızı, Adli Tıp raporunun mahkemenin seyrini değiştirebileceğini söyledi.

Bilirkişi,  ölen kadını Adli Tıp ise sürücüyü kusurlu buldu

Paylaş

Tweetle

Paylaş

Gönder

Yorum Yap


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olay, 4 Mayıs 2015 günü Şişli Fulya Bahçeler Sokak’ta meydana gelmişti. İddiaya göre, çocuk hastalıkları doktoru 78 yaşındaki Aysel Kazak, arkadaşlarıyla buluşup alışveriş yaptıktan sonra Mecidiyeköy’deki evine gitmek üzere yola koyulmuştu. Yaşlı kadın sokağa geldiğinde yolun karşısına geçmek istemiş ancak tam karşı kaldırıma geçeceği esnada süratli şekilde geriye manevra yapan S.C. idaresindeki 34 HH 8221 plakalı cipin altında kalmıştı. Çapma sonrası yere savrulan yaşlı kadın başını yere çarparak beyin kanaması geçirmiş, ardından olay yerine gelen ambulansla kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

TRAFİK POLİSLERİ SÜRÜCÜYÜ, MAHKEME İSE KADINI KUSURLU BULMUŞTU
Olay sonrası ölen kadının avukat kızı Mahur Kazak, çevredeki güvenlik kameralarını tarayarak, olayın yaşandığı holdingin güvenlik kameralarının incelenmesini istemişti. Güvenlik kameralarının ve olay hakkında tutulan raporların incelenmesinin ardından mahkemenin tayin ettiği bilirkişi ölen kadını, “yaya geçidinden yürümediği” için kusurlu bulmuştu. Ancak kazaya karışan sürücü polis raporunda kusurlu bulunmasına rağmen bilirkişi raporu gerekçe gösterilerek delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştı.

ADLİ TIP KURUMU SÜRÜCÜYÜ ASLİ KUSURLU BULDU
Mahkemenin bilirkişi raporunu dikkate alarak ölen kadını suçlu bulması üzerine avukat Kazak, Adli Tıp Kurumu’na başvurdu. Başvuru üzerine mahkeme dosyayı Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu’nun müşteki, sanık ve bilirkişi raporlarını dikkat alarak hazırladığı raporda sürücü S.C., asli kusurlu, ölen kadın Aysel Kazak ise tali kusurlu bulundu. Yaklaşık 4 ay sonra kurumdan gelen raporla büyük mutluluk yaşayan avukat Mahur Kazak, mahkemenin seyrinin değiştireceğini iddia etti.

“ANNEMİN SUÇSUZLUĞUNU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”
Annesinin ölümünden sonrası başlattığı hukuki süreçten bahseden avukat Mahur Kazak, “Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi maalesef annemin aleyhine yani anneme asli kusur verdi. Bizde hukuki mücadelemizi devam ettirdik. Son celsede de bütün bu dosyanın tamamlanmasıyla birlikte mahkeme dosyaları Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Adli Tıp Kurumundan raporumuz yaklaşık 4 ay sonra geldi ve çok şükür mahkemenin tayin ettiği bilirkişi raporunun aksine bu görüşe katılmayarak asli kusuru şoföre verdi. Böylelikle haklı davamız 1 kere daha ortaya çıkmış oldu. Bundan sonraki süreçte Eylül ayında duruşmamız var. Duruşmada da bunu sonuna kadar savunacağız ve annemin suçsuzluğunu ortaya çıkaracağız” dedi.

“TEK KELİME İLE ADALET BEKLİYORUZ”
“Zaten kamera kayıtları ve görgü şahitleri de bunu gösteriyor” diyen avukat Kazak, “Bundan sonraki süreçte tabi asli kusur şoför gösterildiği için şoför şuan maalesef tahliye edildiğinden kaynaklı hukukun ve adaletin yerini bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz ve bilinçli taksirden asli kusur olarak bunu bir şekilde mahkemeye sunacağız. Hukuksal olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Tabi ki bu durum annemi geri getirmeyecek ama en azından bir noktada evlatları ve kamu vicdanı olarak rahat edeceğiz. Tek kelime ile adalet bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Avukat Kazak, “Avukat olarak ben çok mücadele verdim ama vatandaşlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum. Adaletimize kesinlikle güvenelim, bunu sonuna kadar savunalım kesinlikle pes etmeyelim. Hakkımızı arayalım, bu konuda birçok dernek ve vakıflar var. Her türlü desteğe biz de hukukçular olarak hazırız” diye konuştu.

DOĞAN CAN CESUR 

Etiketler: Şişli

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 21:21

İLGİLİ HABERLER