Gündem
  • 23.6.2017 15:12

Adil Öksüz'ün firarına karışan Başbakanlık Müşaviri Kim?

Savcılar Başbakanlık Müşaviri olan Ali İhsan Sarıkoca'yı Adil Öksüz'ün kaçmasıyla ilgili suçladı. Suçlama savcının hazırladığı iddianameye de girdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı"Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin başlatılan soruşturmayı tamamladı. Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede 13'ü asker, 14'ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve 1'i Başbakanlık müşaviri olarak görev yapan toplam 28 şüpheli yer aldı. Hala Başbakanlık Müşaviri olan Ali İhsan Sarıkoca da Adil Öksüz'le ilgili suçlanıyor.

Soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütü adına suç işleme", "görevi kötüye kullanma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından dava açıldı. Öte yandan 21 şüpheli hakkında "görevi kötüye kullanma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "suçluyu kayırma suçlarından" kamu davası açıldı. Ayrıca 2 şüpheliye de "silahlı terör örgütüne üye olma", "görevi kötüye kullanma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "suçluyu kayırma" suçlamaları yöneltildi. Bir şüpheli hakkında ise "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" ve "suçluyu kayırma" suçlamalarından kamu davası açıldı.

Peki kimdir bu Ali İhsan Sarıkoca?
Ali İhsan Sarıkoca, 1973 yılında Ankara‘da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Sarıkoca, 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı.

Sarıkoca, Halkla İlişkiler ve Darülaceze Müdürlüğü yaptı. 2004 yılında Başbakanlık’ta göreve başlayan Sarıkoca, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in Özel Kalem Müdürlüğü’nü üstlendi.

Sarıkoca, 2005’ten beri Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nı Ağustos 2011’ten beri de Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütüyor.

Ali İlhsan Sarıkoca, evli ve iki çocuk babasıdır.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in de özel kalem müdürlüğünü yapan Ali İhsan Sarıkoca, çok hızlı yükselen isimlerden birisiydi.
Devlette 18 yıldır bürokrat olarak çalışan ve bunun 17 yılını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la geçiren iletişim uzmanı Ali İhsan Sarıkoca kritik görevler yaptı.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 'Beyaz Masa' ardından, Ak Parti İletişim Merkezi (AKİM) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) projelerini kuran, yürüten Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca, vatandaşların şikayetlerinin toplandığı bölümün başındaki isimdi.
Sarıkoca bu şikayetlerden istediklerini Başbakan'a ulaştırdı istemediklerini ise ulaştırmadı. Kısaca Erdoğan Başbakanılğı döneminde Sarıkoca'nun veridği bilgiler kadar vatandaş şikayetlerinden haberdar oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 23.6.2017 14:43

İLGİLİ HABERLER