Gündem
  • 17.7.2012 12:39

Adnan Polat : Faciayı akıllı sistem önledi

Adnan Polat, "Buradaki dairelerin içinde musluk su kaçırsa hemen tamiri yapılıyor. 36 bin noktadan kontrol edilen bir bina bu. İyi ki de yapmışız. Kimsenin yaralanmaması da bizim için en büyük ödül oldu." dedi.

Yanan binanın sahibi işadamı Adnan Polat, faciayı akıllı bina sisteminin önlediğini açıkladı.

Polat şöyle konuştu:

-Bu binanın kendi bu tür felaketlere karşı reaksiyon özelliği var. Olmasaydı içeriye de girerdi. Onunla birlikte binanın içindeki doğalgaz hattı kesiliyor, asansörler duruyor. Merdivenlere yüksek basınçlı hava veriliyor.

BİNADAKİ KÖPEKLER KURTARILDI

-Normalde 1000-1500 insan yaşıyor. Bizim çocuklar, 'bizim ufak köpekleri bile aldık' diyorlar.

-Buradaki dairelerin içinde musluk su kaçırsa hemen tamiri yapılıyor. 36 bin noktadan kontrol edilen bir bina bu. İyi ki de yapmışız. Kimsenin yaralanmaması da bizim için en büyük ödül oldu.

TOPBAŞ: "YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL"

Olay yerine gelip incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise şunları söyledi:

-Akıllı bir bina olduğu için maddi hasarla kurtulduk. Bu bize bir uyarı oldu. Zaten bizim belediyemiz ve itfaiye dairemiz tüm projeleri kontrol ediyor. Sonra da izin veriyor.

-Ben Polat ailesine geçmiş olsun diyorum. Çevre halkına geçmiş olsun diyorum. Bir facia yaşayabilirdik. Şu anda yangının nereden çıktığı net değil. Bir takım söylentiler var. Bankadan deniyor, üçüncü kat deniyor net bir şey değil. Bunu söylemek için çok erken.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:40

İLGİLİ HABERLER