Gündem
  • 16.3.2018 00:11

Afrin'den 30 bin kişi apar topar kaçtı

Afrin'de 30 bin kişilik hareketlilik

AFP haber ajansı, Afrin'de, 24 saat içine 30 bin sivilin bölgeden ayrıldığını duyurdu.

Afrin'de 30 bin kişilik hareketlilik

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in etrafındaki köyler birer birer temizlenmeye devam ediyor. TSK ve ÖSO, bugün 15 köy ve bir stratejik tepeyi teröristlerden temizledi. Terör örgütü YPG, TSK ve ÖSO güçlerinin çembere aldığı Afrin'deki sivillerin tahliye edilmesini engellemeye çalışırken, kentten ayrılanların sayısı 24 saatte 30 bini buldu. Afrin'de yaklaşık 500 bin sivilin yaşadığı tahmin ediliyor.

YPG'li teröristlerin engelleme çabalarına rağmen Afrin'den bir günde 30 bin sivil ayrıldı. AFP ve Reuters haber ajansı, kafileler halinde ayrılan sivillerin fotoğraflarını geçti. 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'in etrafındaki çember gün geçtikçe daralıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) harekatın 55. gününde Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro ve Hamoraco köylerini teröristlerden temizledi. Daha sonra Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı ve Balal köylerinin de teröristlerden temizlendiği duyuruldu. Son olarak da TSK ve ÖSO, Afrin'in Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi teröristlerden aldı.

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2018 00:24

İLGİLİ HABERLER