Gündem
  • 18.1.2018 00:05

Afrin için tanklara füze önlemi

Olası Afrin harekatında tanklar yine önemli rol alacak. Fırat Kalkanı Harekatı sırasında kimi zaman füzelerin hedefi olan tanklar savunma sistemiyle güçlendiriliyor. Harekatın ön saflarında Akkor Koruma Sistemi'yle donatılan tanklar olacak.

'Fırat Kalkanı Harekatı'nda hem Türk askerlerinin hem de ÖSO güçlerinin en büyük yardımcıları Leopard ve M-60 tanklarıydı. Ancak DAEŞ militanlarının kullandığı güdümlü anti tank füzeleri en az 10 tankta hasara neden olmuştu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Milli Savunma Bakanlığı envanterdeki tankların güdümlü füzelere karşı korunmasını sağlayacak şekilde güçlendirilmesine karar verdi.

Fırat Kalkanı adı verilen projeyle, 81'i Leopard 2-A4 ve 40'ı M60-A3 olmak üzere 121 tankın Aselsan tarafından üretilen Akkor Sistemi ile donatılması için harekete geçildi.


Tankların bazılarının modernizasyonu tamamlandı. Akkor Sistemi'ne sahip tanklar, sınır hattına gönderildi.

ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımları arasında önemli yer tutan anti tank füzelerinin yarattığı tehdidi gözönüne alan askeri yetkililer, Afrin harekatının cephe hattında Akkor Savunma Sistemi'ne sahip tanklar olacağının altını çiziyor.

Akkor Sistemi güdümlü ya da güdümsüz anti tank füzelerine karşı aktif koruma sağlıyor.

Tank üzerindeki gelişmiş radar füzeyi havada belirliyor, akıllı tapa sistemiyle çalışan mermi ise füzeyi tanka ulaşamadan saniyeler içinde yok ediyor.

Güncellenme Tarihi : 17.1.2018 22:22

İLGİLİ HABERLER