Gündem
  • 19.3.2018 00:16

Afrin kaçağı YPG'lilerden haber var

Mehmetçik'in ayak seslerini duyunca kaçan, Efrin Kantonu Yönetimi ve YPG/YPJ sözcüleri son duruma ilişkin Şehba’da Ehrez Belediye Meydanı’nda ortak basın açıklaması yaptı.

Efrin Kantonu Yönetimi, TSK’nın Efrin şehir merkezinin kontrol altına alındığı duyurusuna, “İşgale karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Savaş yeni taktiklerle yeni bir aşamaya geçmiştir” açıklamasını yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin'i ele geçirmesinin çok önemli olmadığını belirten kaçak YPG'liler, çekilmemiz için taktik icabıydı yalanına başvurdu. 

TSK, bugün Efrin şehir merkezinin kontrol altına alındığını duyurmuştu. Efrin Kantonu İdari Meclisi Eşbaşkanı Dr. Osman Şeyh İsa tarafından okunan açıklamada, “Türk ordusu ve ona bağlı çetelerinin Rusya ile yaptığı anlaşma neticesinde Efrin’e ve Kürt halkının iradesine yönelik işgal saldırılarını 58’inci gününde devam ediyor” denildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

“(…) Saldırılarının temelinde bölge halkını göçertmek ve bölgenin demografyasını değiştirmek yatıyor. Türk devleti bölgenin bin yıllardır bu topraklarda yaşayan insanlarını göçerterek başka kişileri getirip yerleştirme politikasını Rusya’nın desteğiyle yaptı.

Rusya’nın hava sahasını açmasıyla ve yeşil ışık yakmasıyla hayata geçirdi. Rusya bu işgalde esas rolü oynadı. Bunun yanı sıra uluslararası kamuoyunun sessizliği buna zemin hazırladı. Bu saldırılar sadece Efrin’e yönelik değil tüm Kuzey Suriye halklarına yönelik bir işgaldir.

Türk devletinin Efrin ve Kuzey Suriye topraklarından atana kadar her yerde ve alanda mücadele edeceğiz. Halkımız ve savaşçılarımız şu saatlere kadar bu işgale karşı fedaiyane bir direniş sergiliyor. Türk devletinin şu anda Efrin’i ele geçirdiğini düşünedursun bu işgali asla kabul etmeyeceğiz. Her yerde Türk devletinin işgaline karşı savaşımız devam edecek. Türk devletini topraklarımızdan söküp atana kadar her yerde mücadelemiz devam edecek.”

“Uluslararası kamuoyuna çağrımız da bu işgal ve direniş karşısında sessiz kalmamalarıdır” denilen açıklama şöyle sürdürüldü:

 “Efrin’de daha büyük katliamların önüne geçmek için halkımızı Şehba ve Şerawa bölgelerine çektik. Türk devleti Efrin’e bayraklarını asmış olabilir. Bizim çekilmemiz bir yenilgi değil, mücadelenin daha da büyütülmesi ve her yere yayılmasıdır. Türk devletinin işgaline karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Savaş yeni taktiklerle yeni bir aşamaya geçmiştir.

 "Saldırıların başından beri 820 QSD savaşçısı öldü” yalannı attı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2018 01:52

İLGİLİ HABERLER