Gündem
  • 24.1.2018 10:34

Afrin operasyonu'nda 5. gün gelişmeleri

Türkiye'nin Afrin'deki terör noktalarına yönelik düzenlediği Zeytin Dalı operasyonu beşinci gününde devam ediyor. Bölgeden gelen bilgilere göre Türk savaş uçakları bu sabah terör hedeflerini vurmaya başladı.

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin DalıHarekâtı devam ediyor. 170 hedef imha edildi, 15 nokta örgütten alındı. Zeytin Dalı Harekatı, devam ederken, Özgür Suriye Ordusu askerleri, Afrin yakınlarında ele geçirdikleri köylerdeki PKK/YPG'lileri de bir bir teslim alıyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gününde, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzileri ateş altına alındı. Ajanslara düşen son dakika haberine göre ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın desteğiyle Afrin'in batısındaki El Hammam köyünü ve çevre tepeleri teröristlerden arındırdı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriye sınırındaki bazı alanlar, 15 gün boyunca özel güvenlik bölgesi olarak belirlendi.

13.30 Suriye'nin Afrin kenti kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada 2 askerimiz yaralandı. Yaralı askerler, Gülbaba Köyü Sınır Tahliye Noktası'na getirilerek, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

12.40 Reuters haber ajansı, Kırıkhan'ın Yalankoz mevkisinde taarruz emri bekleyen tankların fotoğraflarını servis etmeye devam ediyor. Tankların üstündeki askerler dikkat çekiyor.

11.55 : Afrin harekâtında son durumu gösteren harita ÖSO tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Haritada Türk askeri ve ÖSO güçlerinin yedi ayrı noktadan terör hatlarını yardığı görülüyor.

11:50 Afrin'deki terör harekatına katılan ÖSO birliklerinin ilerleyişi görüntülendi. Bölgede yoğun sis ve yer yer yağmur olduğu görülüyor.

 

TERÖR PROPOGANDASI YAPAN 11 KİŞİ TUTUKLANDI

11:07 Zeytin Dalı Harekatına yönelik sosyal medya paylaşımları üzerinden PYD/PKK propagandası yürüttüğü gerekçesiyle 31 ilde gözaltına alınan 150 şüpheliden 11'i tutuklandı.

11:00 Afrin'deki terör harekatına katılan ÖSO birliklerinin ilerleyişi görüntülendi.  Bölgede yoğun sis ve yer yer yağmur olduğu görülüyor.

Operasyonda 5. gün... Savaş uçakları canlı yayında vurdu

YARALI ÖSO ASKERLERİ HATAY'A GETİRİLDİ

10:55 Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ÖSO birliklerine bağlı askerlerden yaralananlar Hatay'daki çeşitli hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.

10.40  Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı’nı beşinci gününde de tüm hızıyla yürütürken, dün ilk kez yerli üretim T-129 Atak Helikopterleri de operasyona katıldı. Afrin’ın batısında yine yerli üretim olan ve “Engerek” olarak adlandırılan lazerli hedef belirleme cihazlarının işaretlediği terörist hedeflerini vuran Atak helikopterleri, taarruzlarında kimi zaman “Cirit” füzeleri de kullandı. (Uğur Ergan)

BÖLGEYE ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI DEVAM EDİYOR

10:00 Çatışmaların şiddetlendiği bölgeye zırhlı araçların sevkiyatı devam ediyor.

SAVAŞ UÇAKLARI CANLI YANINDA VURDU

09.30 Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gününde PYD/PKK mevzileri havadan ve karadan yapılan bombardıman ile etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Operasyonu'nun 5. gününde Türk savaş uçakları havadan, fırtına obüs ve ateş destek vasıtalarıyla karadan PYD/PKK mevzileri ateş altına alındı. Belirlenen hedefler, yapılan bombardıman ile etkisiz hale getiriliyor. Yapılan bombardımanın ardından yükselen dumanlar, Kilis'in sınır köylerinden de görülüyor.  Savaş uçaklarının bu sabah Afrin'deki terör mevzilerini vurması, Habertürk muhabirleri Osman Girgin ve Deniz Pirinççiler tarafından canlı yayınında görüntülendi.

09.30'da Afrin'de Türk savaş uçakları terör hedeflerini vurduğu bildirildi.

09.30  TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı’nı beşinci gününde de tüm hızıyla yürütürken, dün ilk kez yerli üretim T-129 Atak Helikopterleri de kullanıldı. Afrin’ın batısında yine yerli üretim olan ve “Engerek” olarak adlandırılan lazerli hedef belirleme cihazlarının işaretlediği terörist hedeflerini vuran Atak helikopterleri, taarruzlarında kimi zaman “Cirit” füzeleri de kullandı.

08.00 Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor. 170 hedef imha edildi, 15 nokta örgütten alındı. Zeytin Dalı Harekatı, devam ederken, Özgür Suriye Ordusu askerleri, Afrin yakınlarında ele geçirdikleri köylerdeki PKK/YPG'lileri de bir bir teslim alıyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gününde, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzileri ateş altına alındı. Ajanslara düşen son dakika haberine göre ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın desteğiyle Afrin'in batısındaki El Hammam köyünü ve çevre tepeleri teröristlerden arındırdı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı Cinderes bölgesinde gece boyunca silah ve top seslerinin kesilmediği bildirildi. Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriye sınırındaki bazı alanlar, 15 gün boyunca özel güvenlik bölgesi olarak belirlendi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2018 13:45

İLGİLİ HABERLER