Gündem
  • 6.12.2018 11:01

AK Parti 8 ilde MHP için oy isteyecek

AK Parti'nin aday çıkarmayacağı iller belli oldu

Cumhur İttifakı yapan AK Parti ve MHP yerel seçimlerde karşılıklı jestler yapıyor. MHP üç büyük ilde aday çıkarmayıp AK Parti'nin adayını desteklerken, AK Parti ise 8 ilde aday çıkarmayacak.

Seçim gününe geri sayım devam ederken partilerde aday telaşı hakim. MHP ile AK Parti'nin seçimlerde işbirliği kararıyla ilgili detaylar netleşiyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ittifak görüşmeleriyle ilgili belediye kazanma gayelerinin olmadığını söylerken, 31 Mart'ın beka mücadelesi açısından bir dönüm noktası olduğunu söylemişti.

8 ilde MHP'ye jest

Öte yandan AK Parti'nin aday çıkarmayacağı iller de netleşti. AK Parti Isparta, Manisa, Karabük, Bartın, Kars, Adana, Mersin, Osmaniye illerinde aday çıkarmayarak MHP'ye jest yapacak. Bu iller halihazırda MHP'nin yönetiminde.

AK Parti ve MHP arasında karşılıklı "seçim jesti" detayları yavaş yavaş ortaya çıkarken, iktidar partisinin aday çıkarmayacağı illerde MHP için seçim çalışması yapacağı, bazı programların ortak yapılacağı iddia edildi.

AK Parti adına ittifak görüşmelerini yürüten Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP ile yapılan değerlendirmelerle ilgili çalışmalarını olgunlaştırdı. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, MHP’nin bazı illerde aday çıkarmaması jestine karşı AK Parti’nin jest yaparak aday çıkarmayacağı iller değerlendirildi.

MHP'nin jest beklediği iller değerlendirildi

Cumhur ittifakı kapsamında, MHP’nin elinde bulunan bazı belediyelerde aday çıkarmama durumu da görüşüldü. MHP’nin özellikle jest beklediği Mersin, Adana, Manisa ve Osmaniye ile ilgili değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

Ortak çalışma

İki partinin de adayları belli olduktan sonra nasıl bir çalışma yapılacağı da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. AK Parti, aday göstermeyeceği illerde de sahaya çıkarak Cumhur ittifakının adayı için çalışacak, bazı programlar ortak yapılacak.

Güncellenme Tarihi : 6.12.2018 11:02

İLGİLİ HABERLER