Gündem
  • 3.8.2015 22:41

AK Parti CHP görüşmeleri sona erdi

AK Parti ile CHP arasındaki istikşafi görüşmelerin sonuncusu yapıldı, toplantının ardından AK Parti adına Ömer Çelik, CHP adına ise Haluk Koç birer açıklama yaptı.

AK Parti ile CHP arasındaki 5. koalisyon görüşmesi sona erdi. Yaklaşık 8 saat süren görüşme sonrası CHP Sözcüsü Haluk Koç, basın açıklaması yaptı. Koç, şunları söyledi:

BAŞBAKANIMIZIN KARARINA BAĞLI

"Biz bize verilen görevi bu akşam itibariyle sonuçlandırmış oluyoruz. Görüş ayrılıklarıda oldu, ortak anlaştığımız konularda oldu. Gerisi Başbakanımız Davutoğlu'nun alacağı karar bağlı. CHP'ye dönük değerlendirme olursa değerlendiririz."

AK Parti ve CHP koalisyon heyetleri, son istikşafi toplantısını yapmak üzere Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya geldi. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başkanlığındaki AK Parti heyetinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan yer aldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

AB, dış ilişkiler ve diplomasi konularının ele alındığı 5'inci ve son istikşafi toplantı 7,5 saat sürdü. Heyetler artık AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşmelere ilişkin hazırlanacak raporları sunacak. Ardından önümüzdeki günlerde genel başkanların bir araya gelmesi bekleniyor.

ÖMER ÇELİK VE HALUK KOÇ AÇIKLAMA YAPTI

Toplantının ardından CHP'li Haluk Koç basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Olumlu ya da olumsuz diye bir şey yok" diyen Haluk Koç, "biz üzerimize düşeni yaptık, karar Sayın Davutoğlu'nun" ifadelerini kullandı.

AK Parti adına açıklama yapan Ömer Çelik ise "görüşmelerimizi yaptık, raporlarımızı sunacağız. Bizim heyetimize verilen görev açısından çalışma tamamlanmıştır. İki parti arasında karşılıklı saygı ve nezaket içerisinde değerlendirmeler yapılmıştır. Görüşmelerden çıkan sonuçları genel başkanlarımıza ileteceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:02

İLGİLİ HABERLER