Gündem
  • 13.6.2018 12:51

AK Parti'den CHP-HDP işbirliğine ilişkin flaş açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu çok net gözüküyor; HDP'li oyların cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce'ye, HDP'nin barajı aşması için de bazı CHP oylarının da HDP'ye gitmesi konuşuluyor. CHP, yasal zeminde HDP ile bir ittifak oluşturmadı ama o ittifakı informel olarak devam ediyor." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Şu çok net gözüküyor; HDP'li oyların cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce'ye, HDP'nin barajı aşması için de bazı CHP oylarının da HDP'ye gitmesi konuşuluyor. CHP, yasal zeminde HDP ile bir ittifak oluşturmadı ama o ittifakı informel olarak devam ediyor.

Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitinginde Selahattin Demirtaş lehine atılan sloganlar ve bayraklar, açık şekilde gösterdi ki oraya gelen seçmen HDP seçmeniydi. Bu ülkede HDP'li siyasetçiler, milletvekilleri, il başkanları yıllarca örgütün dağ kadrosuna o çocuk yaştakileri kazandırmak için kendi sözde kültür merkezlerinde, parti merkezlerinde her türlü çalışmayı yaptılar. Dağa gönderdikleri çocukların kanı o HDP'li siyasetçilerin elinde.

 

Güncellenme Tarihi : 13.6.2018 12:52

İLGİLİ HABERLER