Gündem
  • 20.4.2015 22:08

AK Parti İstanbul'da yüzde kaç oy bekliyor

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Ak noktaları ziyaret eden Babuşcu, partiye katılan üyelere rozet taktı.

“HDP BU SEÇİMİN SENARYOSUDUR”

HDP’nin seçimin senaryosu olduğunu savunan Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimin senaryosu HDP üzerinden tezgahlanıyor. Paralel yapı da bu anlamda paydaşlardan biridir. HDP’nin çok geriye doğru gitmeye gerek yok. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde sayın Demirtaş’ın söylemi ile bugünkü söylemine baktığınızda görürsünüz. İstanbul’da barış söylemi, Güneydoğu’da savaş sözcülüğü. Bu olmaz. Bunu millet görüyor. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde barış ve özgürlük söyleminde olan Demirtaş’ın 6-7 Ekim olaylarının provokatörü olarak insanları nasıl sokağa çağırdığını ve 50’den fazla insanımızın katledildiğini görüyoruz. Bu senaryo da tutmayacak, bu tezgah da boşa çıkacak”

AK PARTİ'NİN İSTANBUL İÇİN OY HEDEFİ

Aziz Babuşcu İstanbul için oy hedeflerinin yüzde 55 olduğunu hatırlatarak, “Genel başkanımız yüzde 55 çıtasını koydu. İstanbul bu çıtayı daha öncesinden bunu kendisine hedef olarak koymuştu. Yeni il başkanımız da ayın anlayışla kendisini yüzde 55 çıtasına yaklaşabildiği ölçüde kendisini başarılı kabul edecektir. AK Parti teşkilatları hedefe kilitlenmiş vaziyette.  7 Haziran akşamı yeni bir zafer ilanını gerçekleştirecek” dedi.

“İKTİDAR ŞANSI OLMAYANLARIN BU VAATLERİ NORMAL”

Babuşcu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: “Sayın Kılıçdaroğlu milletin kendisine güven duymamasından hareketle noter tasdiki ile kendisini anlatmaya çalışıyor. İktidar olma şansı olmayanların, iktidar olma iddiası bulunmayanların bu tür vaatleri normal. Ama bu tip politik söylemleri insanar, Demirel döneminde, Çiller döneminden hatırlıyorlar. 2 anahtarları hatırlıyorlar. Bunların hiçbiri gerçekleşmez çünkü reel değil. İktidar şansı olmayanların bu iddialarda bulunması çok normal. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu anlamda ortaya koyduğu vaatler, kendisi için yüzde 35 çıtayı koymuş bir siyasi lider açısından ne kadar tutarsızsa, millet de bu tutarsızlığı görüyor. İktidar şansı olmayanların bu vaatleri normal”

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:56

İLGİLİ HABERLER