Gündem
  • 24.5.2018 16:56

AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı

Son dakika... 24 Haziran'da gerçekleşecek 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilen 600 adayın tanıtımı Ankara Arena'daki toplantıda gerçekleşiyor. Aday tanıtımının yanı sıra AK Parti'nin seçim beyannamesi de açıklanacak.

AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklanıyor.

Son dakika... AK Parti seçim beyannamesinden ilk detaylar

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıdaki konuşmasından satır başları:

"Siz değerli milletvekili adaylarını sevgi ile selamlıyorum. Milletimin her bir ferdini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm dünyanın dört bir yanındaki gönlü, kalbi bizimle olan kardeşlerimi sevgi ile selamlıyorum. Ayakların altına cennetin serildiği analarımızı, yarimiz olan, eşimiz olan, kardeşimiz olan kadınlarımızı selamlıyorum. Geleceğimizin teminatı olarak ördüğümüz, siyasetten, eğitime önlerini açtığımız gençlerimizi selamlıyorum.

Kardeşlerim sizler 24 Haziran'daki seçimler AK Parti'nin adayları olarak bu kutlu yola çıktınız. Ülkemize hizmet için çıktığımız bu yolculuğu inşallah menziline ulaştıracağız. AK Parti her seçimden birinci çıkmış bir partidir, ama bu yeterli değildir. Meclis'te yeterli çoğunluğa ulaşmak için de mücadele ediyoruz.

2007'de oyumuzu yüzde 47'ye çıkardık, tek başımıza iktidar olduk. 7 Haziran'da ilk kez çoğunluğu sağlayamadığımız bir seçim oldu. 1 Kasım'da seçimleri yeniledik ve yüzde 49,5 ile iktidara geldik. Ayrıca 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oy oranına ulaştık.

Yaşanan tüm saldırıların üstesinden milli iradeye bağlılığımız ile üstesinden geldik. Bizler vakit Türkiye vakti diyerek yola çıkıyoruz. 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oy ile kazanmayı istiyoruz. Meclis'te güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Milletimizle gönül bağımızı güçlü tutmamız gerekiyor. Her iki seçimden de inşallah yüzümüzün akı ile çıkacağız. Kardeşlerim, bu heyecan, bu coşku, bize beklenen neticeyi getirecek. Elazığ, 5-0 reis diyor. 24 Haziran akşamı inşallah bu heyecanı göreceğiz. Biz milletimizin karşısına hiçbir zaman eli boş çıkmadık. Öncek hükümetlerimiz döneminde yaptıklarımız ile bir sonraki seçimde yapacaklarımız ile çıktık.

6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu açıkladık, bugün 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye' başlığı ile hazırladığımız beyannamemizi 'Yaparsa Yine AK Parti yapar' diyerek milletimize sunuyoruz. Gelecek vizyonunu özetle paylaşmak istiyorum.

"DİJİTAL TÜRKİYE'NİN ZAMANININ GELDİĞİNE İNANIYORUZ"

Tüm dünyada baş döndürücü bir dönüşüm yaşanıyor. Teknolojik dönüşüm yaşanırken, kültürel alanda bir değişim görülüyor. Değişim sürecinde geri kalanlar eskisinden daha fazla bedeller ödüyor. Biz dünyada oluşan şekilleri analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyor, dijital Türkiye'nin zamanının geldiğine inanıyoruz. 2023 vizyonmuzu ortaya koymuştuk, yeni yönetim sistemi ile bunu daha da güçlendirerek, küresel dünyada daha söz sahibi olduğumuz bir hale çevireceğiz.

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI YÜZDE 40'IN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"

Korumacılık eğiliminin küresel düzeyde yükseldiği bir ortamda geçici rüzgara kapılmayıp dışarı açık, serbest piyasayı baz alıp güçlenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi küresel düzeyde bilgi üreten, bilgi katma değer üreten bir güç haline dönüştüreceğiz. Bunun içinde bilgiye dayalı eğitim büyümemizin gücü olacaktır. En büyük gücümüz dinamik nüfus ve genç nüfusumuzdur. Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın aktif katılım sürecinbi desteklemeye devam edeceğiz. Kadın girişimciliğini güçlendirirken, kadınların iş gücüne katılımını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız.

"ÖZEL SEKTÖRÜN ROLÜNÜ YÜKSELTECEĞİZ"

Alt orta gelir grubunda olan ülkemizi üst orta gelir grubuna yükselttik. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere dağıtacağız. Gelirini daha adil palaşan, hakkaniyeti salamış bir ülke haline geleceğiz. Demokratik standartları yüksek bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz. Milli gelirden, araştırma ve geliştirmeye ayırdığımız bütçeyi yüzde 2'ye çıkararacağız. Bilginin üretiminde katma değer oluşturacak şekilde kullanımında özel sektörün rolünü yükselteceğiz. Oluşturacağımız özgün projelerle küresel ölçekte tanınan çok sayıda girişimcisi ve markası olan bir ülke haline dönüşeceğiz. Kurumsal kaliteyi artırmış bir Türkiye hedefliyoruz. Mega projelerimizi hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi, her alanda yerli ve milli üretimde söz sahibi olan güçlü bir ülke haline dönüştüreceğiz.

"AKILLIK VE YEŞİL PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Özellikle savunma sanayinde tükiye sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak önemli ihracatçıları arasında yer alacaktır. Ülkemizde vazgeçilmez olan gıda ve enerji alanında en üst düzey tedbiri hayata geçireceğiz. Bu bağlamda akıllı ve yeşil şehir projelerimizle şehirlerimizi daha yaşanır bir hale getireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıklıyor

 

TOPLANTIDAN NOTLAR

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, erken saatlerde Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alınıyor.

Toplantı için hazırlanan salona, üzerinde "İrade, erdem, cesaret" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondakileri selamlaması için platform hazırlandı. Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün üzerine büyük boyutlu ekran kuruldu.

Erdoğan'ın konuşma yapacağı kürsünün kurulu olduğu platformun önüne "Vakit Türkiye Vakti" yazılı pankart asıldı.

Salonda, "Güçlü Meclis güçlü Türkiye", "Yaparsa yine AK Parti yapar", "Millet karar verecek, güven ve istikrar devam edecek" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Toplantıya çok sayıda gazeteci akredite oldu. Gazetecilerin rahat çalışabilmesi için salonda alan ayrıldı.

AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklanıyor. 

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığı bilgilere göre, 360 sayfadan oluşan beyannamede 16 başlık bulunuyor. İlk bölümde yeni yönetim modeli anlatılırken; güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü millet vurgusu var. Sunuş kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması var. 'Yaparsa yine AK Parti yapar' mesajı bulunuyor. Beyannamede güçlü demokrasi, istikrarlı ve güçlü ekonomi vurgusu öne çıkıyor. Yeni çevre projeleri de beyannamede yer alıyor. 

AK Parti'nin yeni seçim şarkısı, Dombra'nın bestecisi Aslanbek'in hazırladığı "Tek Vatan Tek Millet" şarkısı Ankara Arena'da çalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesini anlatması bekleniyor.

BEYANNAMENİN DETAYLARI

Beyannamenin kapağında 'yaparsa yine AK Parti yapar sloganına yer veriliyor. Yine kapakta 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye' mesajı veriliyor.

Beyannamenin sunuş bölümü 7 sayfadan oluşuyor. Gelecek vizyonumuz başlığı altında 10 sayfaya yer veriliyor. Beyannamede yeni yönetim modeline geniş yer ayrılmış durumda.

'BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI' VURGUSU

Güçlü Meclis vurgusuna 14 sayfa, güçlü hükümet modeli başlığına ise 17 sayfa yer ayrıldığı görülüyor.

Erdoğan'ın seçim manifetosunda ısrarla vurgu yaptığı adalet konusu 'bağımsız ve tarafsız yargı' başlığı altında 20 sayfada ele alınıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2018 16:09

İLGİLİ HABERLER