Gündem
  • 29.10.2015 13:59

AK Parti seçimde bıçak sırtında

Denge Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Yıldız, 1 Kasım seçimlerine günler kala Sabah.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, seçmenin yüzde 65'inin tek başına iktidar istediğini ancak son araştırmalara göre AK Parti'nin tek başına iktidar için bıçak sırtında olduğunu ve Türkiye'nin tekrar istikrara kavuşması için bir oyun bile çok çok önemli olduğunun altını çizdi. İşte Hasan Basri Yıldız'ın açıklamaları...

Türkiye kısa bir aradan sonra tekrar seçime giderken halkın yüzde 65'i tek başına iktidar istiyor.

Seçmen Türkiye'de 7 Haziran sonrası yaşanan karanlık, istikrasız, sert tartışma ve kutuplaşmaların yaşandığı, terör olaylarının arttığı, ekomomik ve siyasi belirsizliğin temel nedenini ülkede tek başına iktidarın olmamasına bağlıyor. Ve muhtemel bir koalisyonun da bu sorunları çözemeyeceğini açıkça söylüyor.

TERÖR EN BÜYÜK SORUN OLARAK GÖRÜLÜYOR

En büyük sorun terör, ikncisi ise ekonomi. Seçmen huzur istiyor, sert tartışmaları tasvip etmiyor. Ekonominin rayında gittiği, terörün olmadığı bir ortam istiyor.

Siyasi tahrik örneği sergileyen siyasileri izlemek istemiyor. Büyüme rakamlarının tekrar 7, 8, 9,'a çıktığını görmek istiyor.

TEK BAŞINA İKTİDAR HUZUR GETİRECEK

Yüzde 65'lik kesim Türkiye'yi huzura kavuşturacak ve terörü bitirecek iktidar modelinin tek parti modeli ile mümkün olabildiğini söylüyor. Aynı zamanda bu partinin de AK Parti olduğunu bildikleri halde neden AK Parti'nin oyu anketlerde yüzde 65 değil, bunun tek sebebi var o da bazı seçmenlerin ideolojik davranmalarıdır.

DURUM BIÇAK SIRTI

1 Kasım seçimlerinden sonra AK Parti tek başına iktidar olarak görünüyor ancak durum bıçak sırtı. İnsanlar siyasi ve ekonomik istikrasızlığın sonlandırılması için bir kez daha AK Parti'nin iktidara gelmesini istiyor.

BİR OY BİLE ÇOK ÖNEMLİ

Bir oy bile çok önemli bunun için kararsız olan seçmenlerin sandığa gitmeleri gerekmektedir. Huzuru barışı isteyenlerin AK Parti'yi tercih edecekleri gözlemlenmektedir.

Kaynak: Sabah.com.tr

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:50

İLGİLİ HABERLER