Gündem
  • 21.9.2018 21:15

AK Parti sözcüleri ittifakı bombalamayı sürdürüyor

MHP ve Bahçeli'nin aleni ve açık desteğine rağmen AK Parti kanadında ittifak için olumlu bir adım atılmadığı gibi, ittifakı bozacak açıklamalar yapılıyor.
Erdoğan'ın "MHP ile ititfakımız" sürecek demişti. AK Parti sözcüleri liderlerinin bu sözlerine rağmen bunun tersi söylemlerde bulunuyor.
İlk olarak Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Yerelde ittifak zor" dedi. Sonra Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İttifak bir temenni" açıklaması yaptı.
Bugünde AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil" dedi.
AK Parti'nin bu 3 önemli yöneticisinin sözleri doğal olarak MHP kanadında büyüt rahatsızlığa neden oldu.

İşte Ömer Çelik'in sözlerinden satır başları:

AK Parti Türkiye'nin her yerinde aday çıkaracak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Biz her yerde iddialıyız.
AK Parti’nin bir yerde seçime girmemesi mümkün değil. Her siyasi meselede cumhur ittifakı sorgulanmaz. Yerel seçimde nasıl bir ittifak olacak, olmayacak herhangi bir şey yok. 

Yerel seçimlere var, tartışmalar sürüyor. Soruluyor Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sayın Bahçeli bir araya gelecek mi, ne zaman olur diye. Her an olabilir. Heyetler görüşecek. Heyetlerin görüşmesinde mahsur yok.

Her şey kendi ritm içerisinde akıyor. Bu konuyla ilgili olağan bir süreç geçiriyoruz.

DURSUN ÇİÇEK’İN AÇIKLAMALARI

Açıklaması son derece vahim bir açıklama. Türkiye’de vesayetin zihinlerde nasıl dolaştığını gösteren bir açıklama. CHP’den bir yalanlama, kınama gelmemesi de CHP’de bununla ilgili dolaylı bir onama olduğunu gösteriyor.

Hukuk dışı, siyaset dışı, ahlak dışı bir tutumdur. Bu zihniyete karşı uyanıklığımızı, mücadelemizi diri tutmalıyız. Meclis’in içindeki bir kişi tarafından gündeme getiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2018 21:29

İLGİLİ HABERLER