Gündem
  • 20.5.2017 11:31

AK Parti tüzüğüne MİLLİYETÇİ fıkra ekleniyor

AK Parti’nin yarın yapılacak olağanüstü kongresinde önemli bir tüzük değişikliği de yapılacak. Buna göre, partide her seçim dönemi tartışılan 3 dönem kuralı, esnetme konusunda MKYK’ya yetki verilecek. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, tüzüğe genel başkan vekilliği görevinin eklendiğinin söyledi. Yazıcı ayrıca tüzüğün 9 maddesinde değişilik yapıldığını açıkladı.

AK Parti’nin yarın yapılacak olağanüstü kongresinde önemli bir tüzük değişikliği de yapılacak. Buna göre, partide her seçim dönemi tartışılan 3 dönem kuralı, esnetme konusunda MKYK’ya yetki verilecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 9 maddeden oluşan tüzük değişikliği kapsamında, parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak "AK Parti, çoklu devlet geleneğimizin üzerine bina edildiği 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' ilkesini siyasetinin merkezi olarak görür. Milletin tüm fertleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları tek bir milleti teşkil eder. Bayrağımız, bağımsızlığımızın ortak sembolüdür. Şehitlerimizin emaneti olan, milletimizin üzerinde yaşadığı, bayrağımızın özgürce dalgalandığı toprak vatanımızdır. Devlet, milletimizin ortak eseridir. AK Parti yukarıda belirtilen temel amaç ve hedefler doğrultusunda 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder." ibaresinin eklendiğini bildirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 20.5.2017 11:35

İLGİLİ HABERLER