Gündem
  • 10.10.2015 12:39

AK Parti'den patlamayla ilgili ilk açıklama

Ömer Çelik yaptığı açıklamada: 'Bu kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı bizi çok üzdü. Çok sayıda ölü ve yaralımız var. Bu terör saldırısını lanetliyoruz. Başbakanımız miting programlarını iptal ederek bu konunun her türlü ele alınaması için güvenlik zirvesi düzenliyor.

Patlamayla ilgili araştırma sürüyor. Görgü tanıkları canlı bomba olduğunu ileri sürüyor. Araştırmalar sürüyor. Önemli olan oradaki paniğin sona ermesini sağlamak ve yaralılarımıza gerekli müdahaleyi yapmaktır.
Seçim öncesi bu olayın yaşanması eylemin arkasındaki güçlerin hem seçim sürecini provoke etmek istemesi hem de vatandaşlarımıza katliam girişimi yapmaktır.

Bu eylemin arkasında gözü dönmüş terör örgütleri vardır. Seçim öncesi böyle bir olayın olması Türkiye'nin dengeleriyle oynama gibi girişimler vardır. ' dedi.

AYNI SENARYO

Patlamaya ilk tepki AK Parti'li vekil Bülent Turan'dan geldi. Turan, “Milletimiz artık bu oyuna düşmesin” dedi.

Bu sabah gerçekleşen patlama 7 haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da HDP mitinginde gerçekleşen patlamayı akıllara getirdi. Yeni bir seçim öncesi gerçekleşen bu patlama yine aynı senaryonun oynandığı yorumlarına sebep oldu. 

Ankara'daki patlamayla ilgili açıklama yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "canımız yandı. 1 Kasım'a giderken yine aynı senaryoyu uygulamaya sokuyorlar. Olan insanımızın canına oluyor. Saldırının faillerini arayanlar 7 Haziran HDP Diyarbakır mitinginde can kayıplarından kimlerin nemalandığına baksın" dedi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:03

İLGİLİ HABERLER