Gündem
  • 17.12.2014 20:48

AK Partili Gökçen Enç kürsüye yürüdü

17 Aralık'ın yıldönümünde TBMM'de MHP’liler kürsüye rozet taktı, CHP’liler Genel Kurul’da pankart kaldırdı. CHP Milletvekili Ali Özgündüz, kürsüye '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun' yazan döviz asmak isteyince önce AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz daha sonra partililer müdahale etti. Yaşanan gerilim nedeniyle birleşime ara verildi. Tekrar kürsüye gelen Özgündüz, aynı dövizi asmak isteyince AK Parti Milletvekili Gökçen Enç, dayanamayıp kürsüye yürüdü.

Muhalefet, 17 Aralık operasyonunun yıldönümünde , TBMM’de çeşitli eylemler yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda 7'nci tur bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, YÖK, ÖSYM ve üniversite bütçe görüşmeleri sırasında , MHP adına konuşan Kütahya Milletvekili Alim Işık, kürsüye 17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası rozeti yapıştırdı. Işık, ve ondan sonra söz alanlar konuşmalarını bu kürsüden yaptı.

"PROTESTO EDİYORUZ"

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 17 ve 25 Aralık'tan bahsetti ve “Rüşvet ve yolsuzluk yapanları koruma altına alınmasını protesto ediyoruz" dedi.

Ardından CHP'li milletvekilleri yerlerinden kalkarak üzerlerinde Rıza Sarraf ile 4 eski bakanın gözleri maskeli fotoğrafları ile 'Yeni Türkiye'de rüşvetçiler koruma altında', 'Baba yasanın 17'nci maddesi 25'nci bendi. Yeni Türkiye'de rüşvetçiler koruma altında' yazan dövizler açtı.

TÜRMEN KATILMADI

Yaklaşık 1 dakika süren protestonun ardından CHP'li milletvekilleri yerine oturdu. Protesto sırasında ise CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in yerinden kalkmaması ve protestoya katılmaması dikkat çekti.

EYLEM İÇİN TELEFON ZİNCİRİ

CHP'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki pankart eylemi telefon zinciri ile organize edildi. Süleyman Çelebi, Musa Çam, ve Özgür Özel'in başlattığı zincir ile bütün milletvekilleri birbirini arayarak Meclis'e çağrıldı ve eyleme katılmaları istedi.

HATIRA FOTOĞRAFI

Protestonun ardından bazı CHP'li milletvekilleri dövizlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

VEKİLLER KÜRSÜYE GELDİ

Bütçeleri görüşmeleri sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, kürsüye '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun' yazan döviz asmak istedi. Bunu gören AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, dövizin asılmamasını istedi ve müdahale etti. Bunun üzerine kürsüye çok sayıda CHP'li ve AK Partili Milletvekilleri geldi ve iki parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

ROZETİ KOPARDI

Bu sırada, Ak Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, MHP'nin kürsüye astığı 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası, Yolsuzluk ve Rüşvete Hayır' yazan rozeti çekerek koparttı ve masasına koydu. Yaşanan tartışmanın ardından Erdinç, muhalefet sıralarına yürüdü, Erdinç'i AK Partili milletvekilleri tuttu. Yaşanan gerginlik nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 10 dakika ara verdi.

KADIN VEKİL KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

Birleşimin tekrar açılmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz tekrar davet edildi. Özgündüz, Öz'e tepki göstererek, "Kürsüye yaklaşılmayacağını bilmeyen ve idare amiri olan arkadaşın uyarılması lazım" dedi ve ardından Özgündüz, aynı dövizi tekrar kürsüye astı.

Bu sırada AK Parti grubunun ön sırasında oturan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, hızla kürsüye yürüdü ve bu dövizi kaldırmak istedi. Yaşanan sözlü tartışma, AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin araya girmesiyle sona erdi. Özgündüz, dövizi kürsüye asarak konuşmasını sürdürdü.

TANITIM BANDI TARTIŞMASI

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu 2015 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında söz alarak uyarıda bulundu. Halaçoğlu “TRT 3'teki canlı yayında tanıtım bandı daha önce kısa süre gösterilip kaldırılırken bugün kürsüye takılan 17-25 Aralık rozetinin televizyondan gösterilmemesi için bant sürekli yayında tutuluyor. Bunun yapılmaması gerekiyor” dedi.

"PANAYIRA ÇEVİRDİNİZ"

Bu sözlere AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın cevap verdi: İç tüzüğün neresinde böyle şeylerin kürsüye takılacağı yazar. Burayı panayır yerine çevirdiniz

"TERBİYESİZLİKTİR"

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay tartışmaya katılarak, “Bugün 17 Aralık. Meclis TV yönetmenini buradan uyarıyorum. Yaptıkları hadsizliktir, terbiyesizliktir” diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:33

İLGİLİ HABERLER