Gündem
  • 20.9.2018 10:51

AK Partili Numan Kurtulmuş'tan bir garip MHP ile ittifak açıklaması

MHP 30 ilde ittifak yapacaklarını duyururken AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ayrı telden çaldı. Kurtulmuş MHP ile ititfak için 'Bu bir temenni' dedi.

MHP'li Kara açıkladı: 30'a yakın ilde ittifak yapılacak

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, yerel seçimlerde 30'a yakın ilde AK Parti ile ittifak yapılacağını belirterek, ''İllerde ittifak yapmamızın sebebi, CHP’nin genel seçimlerde olduğu gibi HDP ile ittifak yapabileceği ve o illerde seçimlerin Ak Parti ve MHP açısından kaybetme riski göründüğü için böyle bir durum ortada'' dedi.

Burada partililerine seslenen Kara, gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlere değindi. Yerel seçimlerde 30 yakın ilde Ak Parti ile ittifakyapacaklarını belirten Kara, ilçelerde ise her partinin kendisinin aday çıkaracağını kaydetti. Kara, adayların ise yakında Kızılcahamam'da yapılması planlanan kampta belirleneceğini ifade etti.

" CHP VE HDP İTTİFAKINDA, AK PARTİ VE MHP'NİN KAYBETME RİSKİ VAR"

AKP ile ittifakın nedenini de açıklayan Kara, şunları söyledi:

''İllerde ittifak yapmamızın sebebi, CHP ’nin genel seçimlerde olduğu gibi HDP ile ittifakyapabileceği ve o illerde seçimlerin Ak parti ve MHP açısından kaybetme riski göründüğü için böyle bir durum ortada. Bu duruma Sayın Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğanolumlu bakıyorlar. İlçelerde ise herkes kendi adayını çıkaracak görünüyor. MHP olarak güçlü bir şekilde başta Seydişehir olmak üzere Konya ve Seydişehir’de yerel seçimlerde kendi adayımızı koyacağız. Bugünkü durum böyle görünüyor."

Kurtulmuş: İttifak sadece bir temenni

[Haber görseli]

AK PARTİ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği ‘Anadolu Sohbetleri’ programında gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifasının anımsatılması üzerine Kurtulmuş, “Olmuş, bitmiş bir iş. Sayın Belediye Başkanımız istifa etti” demekle yetindi.

Yerel seçimde MHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, “İttifak konusunda konuşulmuş bir şey yok. Atılmış bir adım yok. Bu sadece ortada bulunan bir söz ya da temenni diyelim” dedi.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2018 08:53

İLGİLİ HABERLER