Gündem
  • 18.11.2017 23:02

AK Partili vekilin Zarrab isyanı

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Rıza Sarraf için "Canı cehenneme. Sarraf bizim için önem arz eden birisi değildir. Ambargo delindiyse bu Sarraf'ın kişisel suçudur" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner

Mehmet Metiner, ABD'de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf için A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak şu sözleri sarf etti: "Birileri bizim Rıza Sarraf'ı savunduğumuzu söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır ya. Sarraf'ın canı cehenneme. Sarraf bizim için önem arz eden birisi değildir. Ambargo delindiyse bu Sarraf'ın kişisel suçudur"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sarraf soruşturmasını başlatan ve Sarraf’ı tutuklatan, eski ABD New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Baharara’yı da eleştirmişti. Bharara’yı, Fethullah Gülen’e yakın olmakla itham eden Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilere şu ifadeleri kullanmıştı: “Preet Bharara Gülen’e ‘çok yakındı’ ve Türkiye’de Sarraf'a karşı hazırlanan 2013’teki yolsuzluk iddialarıyla ilgili iddianamedeki belgeleri soruşturmasında kullandı. Çok siyasi bir motivasyona sahip görünüyor."

Ayrıca Dışileri Bakanlığı Rıza Sarraf'la ilgili haber alınamaması üzerine Washington yönetimine yazılı bir nota vermişti. Bakanlık, şu açıklamada bulunmuştu: “Rıza Sarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bir bilgi talep edilmiş olup ABD makamlarından henüz bir yanıt alınamadı. Konu takip edilmektedir.”

 

Güncellenme Tarihi : 18.11.2017 23:10

İLGİLİ HABERLER