Gündem
  • 28.4.2016 02:10

AK Partililerle HDP'liler yumruk yumruğa

Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmasına ilişkin yasanın dün gece Meclis’teki görüşmelerinde AK Partililer ile HDP’liler yumruk yumruğa kavga etti.

Meclis’i karıştıran kavga, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün Güneydoğu’daki operasyonları eleştiren konuşmasındaki, “kolluk kuvvetleri sivilleri katlettiği” iddiası üzerine patlak verdi. Encü’nün konuşmasına AK Partililer çok sert tepki verirken, bazı AK Partililer ise kürsüye yürüdü. Bu girişim AK Parti grup yöneticileri tarafından güçlükle engellendi.

Meclis'te yumruk yumruğa kavga!

Oturumu yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın, “kolluk kuvvetleri katletmez” derken, AK Partililer ise Encü’ye “terörist” diye bağırdılar. Kadınların da aralarında bulunduğuHDP’li vekiller ise konuşmasını tamamlayan Encü’yü korumak için kürsüye yaklaştı. AK Partililer ile HDP’liler arasındaki ilk itiş kakış kürsü önünde yaşandı. HDP’liler Encü’yü çember içine alıp Genel Kurul’da kendileri için ayrılan bölüme yürürken, çok sayıda AK Partili de HDP’lilere laf atarak üzerlerine yürüdü. Başkanvekili Aydın oturuma ara verdi. Ancak verilen ara kavganın büyümesini önlemedi.

AK Partililer ile HDP'liler Meclis'te kavga etti

Önce, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile İzmir Milletvekili Hamza Dağ, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in arka sıralara oturtmaya çalıştığı Encü’nün üzerine hücum ettiler. Bu arada, Genel Kurul’un arka sıralarından dolaşarak HDP sıralarına ulaşan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da Encü’ye yöneldi. Ceylan, Encü ile arasında kalan Demirel’i eliyle iterek saf dışı bırakmaya çalıştı.

Ceylan ile Encü yumruklaşıken, arada kalan Demirel dengesini yitirerek yere kapaklanma tehlikesi atlattı. Ceylan’ın yardımına koşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara da kavgaya katıldı. Bu kavga sürerken salonun çeşitli yerlerinde de AK Partililer ile HDP’liler arasında yumruklaşmaya varan kavgalar yaşandı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de darbe aldı. Kavga sırasında arada kalan Demirel’in yanı sıra HDP’nin kadın vekilleri Hüda Kaya ve Burcu Özkan Çelik de tartaklandı. Kavga güçlükle yatıştırılırken, kendilerine ayrılan bölüme geçen AK Partililerin HDP’lilere, “dağa dağa” diye bağırdıkları da gözlendi.

Kavgayı, araya giren CHP ve MHP milletvekilleri engellemeye çalıştı. Bazılarının da kavga eden AK Partililer ve HDP’liler arasında kalarak itilip kakıldıkları görüldü. “Burada dile getirdiğimiz gerçekler sizlerin hoşuna gitmeyebilir” diyen Encu’ya, AK Parti’liler, “Dünyanın hiçbir parlamentosunda böyle bir konuşma olamaz. Senin hapishanede olman lazım” diye tepki verirken, Encü de kendisine “terörist” diyen AK Patililere, “Siz beni, seçilen bir insanı terörist olarak itham edemezsiniz. Haddinizi bilin. Sizden korkmuyoruz.” diye karşılık verdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:27

İLGİLİ HABERLER