Gündem
  • 30.1.2015 02:48

AK Parti'nin oyu yüzde 50'ye dayandı

AK Parti'nin oyu bir önceki aya göre 2.5 puan artışla yüzde 49.5'e yükseldi. MHP de oylarını yüzde 1 artırdı. CHP ve HDP'de ise düşüş dikkat çekti. CHP 23.5, HDP de yüzde 8'de kaldı

AK Parti'nin en son yapılan MYK toplantısında Pollmark'ın ocak ayında yaptığı anket ele alındı. Buna göre AK Parti oylarında bir önceki aya göre yüzde 2.5 puanlık bir yükseliş görülürken, CHP oylarında düşüş dikkat çekti. HDH yüzde 8'de kalırken çıkan sonuçlara göre HDP'nin barajın altında kalacağı öngörülüyor.

İKİ AYDA İKİ AYRI ANKET
Seçim çalışmalarını hız veren AK Parti bir yandan da her ay düzenli olarak yaptırılan anketlerle vatandaşın nabzını tutuyor. Çıkan sonuçlar partinin en önemli karar organı Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) masaya yatırılıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında son yapılan MYK toplantısında yine anketler bu sefer karşılaştırılmalı olarak masaya yatırıldı. Aralık ve Ocak ayı oy oranlarının karşılaştırdığı toplantıda AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcı Ekrem Erdem ile 12 kişilik Seçim Strateji ekibinin başında bulunan bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay anketlerle ilgili sunum yaptı. Erdem, ANAR anket şirketi tarafından Aralık ayında yapılan ankette partilere göre oy dağılımı şöyle gerçekleşti: AK Parti yüzde 47, CHP yüzde 25, MHP yüzde14, HDP ise yüzde 7.8.

HDP BARAJIN ALTINDA
Ocak ayında Atalay başkanlığındaki strateji ekibinin Pollmark'a yaptırdığı ankette ise Ak Parti'nin oy oranı yüzde 2.5'luk artışla yüzde 49.5 olurken, CHP yüzde 1.5 düşüşle yüzde 23.5 oldu. MHP oylarını yüzde 1 artırırken HDP'nin oy oranı ise 0.2 gibi küçük bir yükselişle yüzde 8 oldu. Bu sonuçlar seçimlere parti olarak girmeyi düşünen HDP'nin oylarının halen barajın altında olduğunu gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:32

İLGİLİ HABERLER