Gündem
  • 24.7.2016 21:50

Akar'dan sert açıklama

Genelkurmay Başkanı Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara Özel Harekat Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Genelkurmay Başkanı Akar ve beraberindeki heyeti Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz karşıladı.

Genelkurmay Başkanı Akar, özel harekat polislerini selamlayarak 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybeden polisler için başsağlığı diledi. Daha sonra Özel Harekatın simgelerinden olan ve saldırılarda zarar gören kartal heykeline karanfil bırakarak, dua etti.

"Biz inadına, asker ve polis omuz omuza, kucak kucağa çalışmayı sürdüreceğiz"
Ziyaretin ardından özel harekat polislerine seslenen Genelkurmay Başkanı Akar, "Bu alçaklar ne yaparsın adalet, hak ettikleri cezayı verecek. Biz inadına, asker ve polis omuz omuza, kucak kucağa çalışmayı sürdüreceğiz. Onlara en ağır cevabı vereceğiz. Birbirimize karşı olan sevgimizi her fırsatta geliştireceğiz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliği için asker ve polis şart. Asker ve polis güvenliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Asker ve polis kardeştir. Silahlı kuvvetlere sağlamış olduğunuz katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti her boyutuyla, güvenlik boyutu dahil, dimdik ayakta"
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti her boyutuyla, güvenlik boyutu dahil, dimdik ayakta" diyen Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri tam emir komuta içinde. Kendisine verilen vazifeleri, direktifleri kullanmak suretiyle en iyi şekilde yapma azim ve gayreti içinde. Maalesef bu elim, çok acı, çok vahim bir olay bize yaşatıldı. Ülkemize, milletimize, silahlı kuvvetlerimize; bu rezilliği, bu kepazeliği yaşatanlar hiçbir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak görülemez, kabul edilemez, bunlar asker elbisesine girmiş yılanlar, çıyanlar, teröristlerdir. Bunlar Türk adaletinin önünde mutlaka, en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Bundan sonra da biz, daha önce olduğu gibi asker ve polisimizin bu siyasi direktif doğrultusunda, aynı şekilde, aynı kararlılıkta çalışmak suretiyle ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlama konusunda çalışmalarını sürdürecekler. Bu konuda asker ve polis arasına hiçbir şekilde hiçbir fitneyi fesadı kabul etmiyoruz. Asker ve polis bunun farkında. Biz inadına birbirimize sarılacağız, inadına omuz omuza bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Biz polisimiz, askerimizi çok seviyoruz. Ülkemizin güvenliğinde polisin ve askerin rolünü çok iyi biliyoruz. Bu arkadaşlarımız doğuda, güneydoğuda; Şırnak'ta, Silopi'de, Cizre'de, Nusaybin'de, Sur'da gözlerini kırpmadan kurşunun üzerine giden insanlardır. Ülkemizin güvenliği için, milletimizin huzuru, rahatı için ve oradaki yakalanan ivmenin, yakalanan o birliktelik, koordinasyon seviyesinin önümüzdeki günlerde yine aynı seviyeye çıkacağına hatta onun da ötesine geçeceğine bütün kalbimle inanıyorum. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" değerlendirmelerinde bulundu.

"Bunlar milletin mukaddes gördüğü asker elbisesi içerisine girmiş teröristlerdir"
İçişleri Bakanı Ala ise ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün, sayın Genelkurmay Başkanımız bu olup bitenden sonra hem başsağlığı dileklerini iletmek üzere hem de kahraman polisimizi, özel harekatımızı ziyaret etmek üzere İçişleri Bakanlığına geldi. Sonra da buraları ziyaret ettik. Biz bütün birimler olarak milletimizin hizmetinde ve milletimize karşı yönelmiş tehditleri bertaraf etme azmindeyiz. Bunun en yüksek seviyeye çıkmış olduğu bir dönemde, daha yeni terörle mücadeleden ailelerinin yanına gelmiş özel harekat mensuplarımızı burada, 'bu kadar alçaklık olabilir mi?' diyebileceğimiz bir yöntemle şehit etti. Asker elbisesi içerisine girmiş teröristler şehit etti. Bunlar asker değil, bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olamaz, bunlar vatan evladı olamaz. Bunlar o elbise içerisine girmiş, peygamber ocağına dahil olmuş ve milletin mukaddes gördüğü asker elbisesi içerisine girmiş teröristlerdir. Bunlar, bu kardeşlerimizi burada şehit ettiler. İmam da dahil olmak üzere 50 özel harekat mensubunu şehit ettiler. Burada şu anda bulunmamızın nedeni genelkurmay başkanımızın bu elim, tarif edilemez durum için tekrar hem milletimize hem bizlere ve polis teşkilatımıza başsağlığı dileme amacıdır" ifadelerini kullandı.

"Milletimiz bu darbe girişimini layık olduğu tarihin çöplüğüne attı"
Bakan Ala, "Kurumların içerisine yerleştirdikleri teröristlerle kurumları parçalamayı amaçladılar. Milletin paramparça olmasını amaçladılar ama orada da yüzüstü düştüler. Yine o kurumların içindeki vatanseverler; bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, milletimiz en başta sokaklarda iradesine sahip çıkarak bu gidişata, bu rezilliğe dur dedi. Medyanın demokratik tutumu, canla başla topyekun bugün 79 milyon bir arada bu rezilliğe karşı durdu. Milletimiz bu darbe girişimini layık olduğu tarihin çöplüğüne attı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 21:53

İLGİLİ HABERLER