Gündem
  • 17.8.2014 13:46

Akdeniz'de MOSSAD ajanı avı

Sınırda infaz edilen 5 kişilik MOSSAD timinin yerine yenisi gönderildi. Tetikçilerin lüks yatla yola çıktıkları ve tatilci gibi Akdeniz ve Ege'den giriş yapacağı bilgisi üzerine sahillerde ikinci dalga alarmı verildi

MOSSAD bağlantılı 5 suikastçının, 10 Ağustos seçiminden iki gün önce Suriye sınırında öldürülmesinden sonra karanlık eller yeni bir infaz timi daha görevlendirdi. Seçim öncesi büyük şehirlerde önemli siyasi hedefleri vurmak üzere yetiştirilen 5 ajanın sınırda infaz edilmesi üzerine seçim sonrası kaos planlayan karanlık güçlerin bu kez karadan değil denizden giriş yapmaya çalıştığı öğrenildi.

TURİST GİBİ GİRİŞ
5 kişiden oluşan yeni grubun, bu kez lüks bir yatla ve deniz yoluyla Türkiye'ye girmeye çalışacağı belirtildi. Dikkat çekmemek için her yıl on bilerce turistin yaptığı gibi lüks bir yatla turist gibi Türk kara sularına giriş yapmaya çalışan suikast timini haber alan istihbarat birimleri hemen alarma geçti. Türk istihbarat birimleri, havadan-karadan Akdeniz ve Ege sahillerini 24 esasına göre santim santim taramaya başladı.
Adana, Mersin, Antalya ve İzmir kıyılarında seyir halindeki turistik teknelerin kontrol edildiği öğrenildi. Türkiye'de istikrarsızlık yaratmayı hedefleyen suikast ekibinin turistik bölgelerde ses getirecek eylemler yapmayı hedeflediği öğrenildi. Böylece Türkiye'nin gündeminin değiştirilerek içe kapanması, Gazze, Suriye ve Irak'a olan ilgisinin azaltılmasının amaçlandığı belirtildi.

HAİNLER VATANDAŞ ÇIKTI
Hatay'da sınırı geçmeye çalışırken öldürülen 5 suikastçı ile ilgili bilgiler de netleşti. 4'ü keskin nişancı, biri keşif ve gözetleme ile görevli 5 kişiden oluşan ekibin Türkiye'yi çok iyi bildiği ifade edildi. Bazıları Türk vatandaşı olan ve çok iyi Türkçe konuşan suikastçıların üzerinde ele geçirilen bir USB çözülerek şifreli bilgilere ulaşıldı. Önemli siyasi isimlerin kullandığı güzergahlar, araçlar ve sıkça gidip geldikleri adreslerin krokilerinin bile bilgisayara yüklendiği tespit edildi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yer alan söz konusu mekanlar ise hedef isimlerin çevresinde alınan güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Özel eğitimli ajanlar
Türkiye'ye peşpeşe gönderilen suikast timlerinde yer alanların ortak bir özelliğe sahip olduğu da anlaşıldı. Tetikçilerin hepsinin, MOSSAD'ın çekirdek kadrosunu oluşturan illegal Yahudi örgütü Blue Star tarafından eğitildiği iddia edildi. Bu ekibin halen İsrail gizli servisi içinde varlığını devam ettirdiği ve sadece çok özel operasyonlarda devreye girdiği belirtildi.

MEVLÜT YÜKSEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:30

İLGİLİ HABERLER