Gündem
  • 25.5.2015 22:35

Akdoğan’dan, Demirtaş’a cevap

Melikgazi Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Mayıs Ayı İl Danışma Meclisi toplantısına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Kayseri milletvekilleri ve adayı Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Türkiye önemli bir seçime giriyor. Bu seçim herhangi bir seçim değil. Ülkenin geleceğini belirleyecek bir seçime giriyoruz. Çok zorlu seçimleri kazandık. Çok büyük engellemeler oldu. Bu hepsinden önemli bir seçim. Bu seçimle yeni Türkiye’yi inşa edebiliriz. Türkiye’nin mukadderatı ile ilgili bir seçime gidiyoruz. Bir mücadele var. Millet sevdalı olanlar ile milletle kavgalı olanlar arasında olan bir seçim var. AK Parti döneminde çok büyük kazanımlar elde ettik. Türkiye’yi 3 kat büyüttük. Dünya küçülüyor, Türkiye büyüyor. Bu birilerini rahatsız etti. Türkiye’nin sesi çok çıkıyor diyorlar. İsrail’de İsrail’e katil diyor, Mısır’da Mısır’a darbe diyor. İstiyorlar ki hasta adam vardı ya o döneme geri gidelim çabası var” diye konuştu.

“MİLLET OYUNU FARK ETTİ”

Akdoğan, “Millet oyunu fark etti. Millet ‘Adnan Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyiz’ dediler. Olmadı 17-25 Aralık operasyonunu çıkarttılar. Paralel çeteyi devreye koydular yine tutmadı. CHP ile MHP nasıl ittifak yapacak. Yerel seçimde işbirliği yaptılar. Bundan netice alamadılar. Cumhurbaşkanlığında çatı adayı çıkardılar” ifadelerini kullandı.

HDP’yi parti olarak seçime sokma projesi olduğunu belirten Akdoğan, “Bu HDP’yi parti olarak seçime sokma projesi. Zorlayarak onları parti olarak seçime soktular. Bu bir oyun. Bu eski Türkiye’ye dönme operasyonudur. Buna dikkat edelim. 90’lı yıllara dönelim istiyorlar. AK Parti nasıl olsa kazanıyor rehavetine kapılmayacağız. Milletvekili sayımız da önemli. 1-2 puan her şeyi değiştirebilir. Bu seçimi önemli görüyoruz. Paralel devlet, KCK yapılanmasına yeni Türkiye’de yer yok. Yeni Türkiye’de milletin yeri olacak. Bunun için çaba göstermemiz gerekecek” şeklinde konuştu.

“KARDEŞİ IŞİD İLE SAVAŞARAK İNSANLIK ONURUNU KORUYORMUŞ”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisine kardeşiyle ilgili yanıt vermesine değinen Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Davul Selahattin Demirtaş’da, tokmak Kandil’de. Kardeşin ne yapıyor demiştim. Selahattin Demirtaş da yanıt vermiş. Kardeşi IŞİD ile savaşarak insanlık onurunu koruyormuş. Türk askerine silah çekerken de mi insanlık onurunu koruyorlar? Doğuda insanları tehdit ediyorlar. Bana cevap veriyorlar. ‘Tehdit etmiyoruz’ diyorlar. Senin varlığın demokrasiye tehdittir” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki de, “Türkiye’nin beni tanıması sucuk ile başladı. Bugünlerde yine mangal partileri olacak inşallah. Kemal beyin bir seçim dönemi boyunca yalanları devam etti. Uğur Dündar’ın programına çıkarak anlattı. Eskiden Uğur Dündar tarafsızdı ama Halk TV’ye çıkınca herkes ne olduğunu anladı. Tabii biz bütün bunlara cevap verdik. Savcılıkta bu iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı. Bu iddiaları hazırlayan milletvekili kendi partilerinin ön seçiminde 15. oldu. Kendi partileri de inanmıyor. En son 3 tane dava verdi. Bunların parasını yemeyeceğim boğazımdan bir kuruş. Arabaya el koymayın, hanımı biniyordur diye maaşına haciz gönderdik. Haciz gidince ödedi. Gazeteciler soruyor. ‘Öyle bir şey yok’ diyor. Bari bunu inkar etme. 20 bin lira duruyor. Meclis’te sucukları hazırlatacağız” şeklinde konuştu. 

OLCAY DÜZGÜN - TURAN BULUT

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:14

İLGİLİ HABERLER