Gündem
  • 12.2.2016 23:20

Akit ve Yeni Şafak saldırıları Figen Yüksekdağ'a uzandı

Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen özel ekip, saldırganlardan 4'ünün kimliğini tespit etti. Bu 4 kişinin BÖG üyesi oldukları belirlendi.

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıdan bölücü PKK'nın Suriye kolu PYD ile ortak hareket eden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı örgüt çıktı. Failleri kısa sürede belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, BÖG üyesi 4 militanın peşine düştü. MLKP'nin alt kolu olan örgüt de, sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı sahiplendi.

MLKP'nin siyasi kanadı Yüksekdağ

Terör savcılığının yürüttüğü MLKP soruşturmasında Figen Yüksekdağ'ın da yer aldığı ortaya çıkmıştı. Soruşturmada, Yüksekdağ'ın daha önce liderliğini yaptığı ESP'nin, MLKP'nin siyasi kanadı olduğu tespiti yer almıştı.
 

Figen Yüksekdağ kimdir? | Biyografi

1971 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya gelen Figen Yüksekdağ, genç yaşta siyasetle ilgilenmeye başladı. Yüksekdağ, çiftçilikle geçimini sağlayan 10 çocuklu bir ailenin çocuğudur.

Lise döneminde siyasetle ve sosyalist hareketle ilgilenmeye başlayan Figen Yüksekdağ, uzun yıllar kadın haklarıyla ilgili konularla ilgilendi. 18 yaşında bir sokak gösterisinde tutuklanarak gözaltına alındı. Bu olaydan 8 ay sonra İstanbul'a geldi ve Özgür Gençlik çevresine katıldı.

Atılım gazetesinde yayın kurulu üyesi olarak çalıştı ve Sosyalist Kadın dergisinin editörlüğünü yaptı. Atılım Gazetesi'nde birlikte çalıştığı Sedat Şenoğlu ile, Şenoğlu cezaevindeyken evlendi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) genel başkanlığını da yapan Figen Yüksekdağ, Haziran 2014′te HDP II. Olağan Kongresi sonunda partinin eşbaşkanı olarak seçildi.

Figen Yüksekdağ, 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerinde Van milletvekili seçilmiştir.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER