Gündem
  • 31.8.2016 00:20

Akit'teki Fethullah ajanı Yener Dönmez tutuklandı

Kim bu Yener Dönmez

Habervaktim sitesi ve Vahdet gazetesi kurucusu Yener Dönmez, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklandı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yapılan ve Akit gazetesinin web sitesi Habervaktim’de yayınlanan kaset operasyonunun perde arkasındaki isim olduğu iddia edilen Dönmez'in telefonunda, Cemaat üyelerinin haberleşmekte kullandıkları "Bylock" programının da bulunduğu belirtildi.

ODATV GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Odatv, Deniz Baykal'a yapılan kaset operasyonunun arkasında Cemaat olduğunu daha önce defalarca haberleştirmişti.

İstihbarata yakınlığıyla bilinen gazeteci Ömer Adıyaman, Yener Dönmez'in Cemaat'e yakın istihbarak elemanları tarafından kullanıldığını iddia ederek Twitter hesabından şunları yazmıştı:

 “Yener Dönmez'i o dönem derin cemaatçi abileri (Paralel Emniyet İstihbarat) kullanıyordu. Vakit'in Ankara Temsilcisi yapıldı. Dönmez haber yazmasını bilmezken derin abileri tarafından verilen belgeler haberleştirilip Vakit'te yayımlandı.”

Yener Dönmez’in Vakit’in temsilcisi olmasıyla “Ankara büroda Cemaat karşıtı tüm ekibin Dönmez operasyonuyla uzaklaştırıldığını” belirten Ömer Adıyaman, Deniz Baykal kasetinin Habervaktim’de yayınlanmasıyla ilgili de şunları yazmıştı:

“Habervaktim’de çalışan iki muhabir, kaset skandalının ardından istifa edip, kurdukları başka sitede olayı deşifre etmeye kalkınca kimler baskı yaptı? Operasyonun IP adreslerine kadar vermelerine karşın emniyet neden harekete geçmedi? Muhalif muhabirlerin kurduğu site baskıya ne kadar süre dayanabildi?”

Sabah yazarı Ferhat Ünlü de twitter’dan Habervaktim ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulunarak“Bayramoğlu'nu hedef gösteren, beni de fişleyen Habervaktim, kayıplara karışan Yusuf Gezgin müstearlı 'derin zat'ın güdümündeydi.” diye yazmıştı.

Hanefi Avcı, “Haliç'te Yaşayan Simonlar” kitabında Yusuf Gezgin takma adını kullanan kişinin"Cemaatin polisteki imamı" olduğunu yazmıştı.

ASKERİ HAKİM YENER DÖNMEZ'İN İSMİNİ VERMİŞTİ

TSK'daki Cemaat yapılanmasına ilişkin ifade veren askeri hakim M.K. Cemaat'in Askeri Yargı'daki ele başlarının Yeni Akit Gazetesi yazarı Yener Dönmez’i sürekli kullandıklarını, bu ismi özellikle seçtiklerini, bu şekilde Yener Dönmez üzerinden oluştukları kamuoyu algısını sanki Hükümet yapıyormuş izlenimi verdiklerini, Yener Dönmez’in kritik askeri davalarla ilgili bilgileri bizzat bu kişilerden aldığını, Yener Dönmez’in medya üzerinden kendisinin kullanıldığını bilmeden veya bilerek yaptığı haberlerin hepsinin Cemaat'e yaradığını ve bu sistemi çok iyi yürüttüklerini söylemişti.

ODA TV

Güncellenme Tarihi : 31.8.2016 00:22

İLGİLİ HABERLER