Gündem
  • 12.5.2013 16:54

''Allah belalarını versin"

ERZİNCAN (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili, "Türkiye zor dönemlerden geçti, bu dönemi de atlatacaktır ve 75 milyonun hepsine, 780 bin 576 kilometre karenin her noktasına huzuru da barışı da götürecektir" dedi.
     
     Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Türkiye zor dönemlerden geçti, bu dönemi de atlatacaktır ve 75 milyonun hepsine, 780 bin 576 kilometre karenin her noktasına huzuru da barışı da götürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim şehitlerimiz gittikten sonra kalanların yapabileceği en doğru şey onlara Yasin göndermek, Fatihalar göndermek, dualar etmek. İnşallah burada okuyan öğrencilerimiz de bu vatanı, kanlarıyla, canlarıyla bize vatan yapan şehitlerimiz başta olmak üzere bizden önce gidenlere Fatihalar okuyacaklardır."
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Reyhanlı'daki bombalı saldırıları lanetlediğini söyledi.
     Saldırıların mübarek üç ayların ilk gününde gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, "İnsanlıktan nasibini almamış hainler, 46 masum vatandaşımızın hayatına kast ettiler. Onları lanetliyoruz. Allah belalarını versin" ifadesini kullandı.
     Bakan Yıldırım, saldırı nedeniyle Anneler Günü'nün buruk kutlandığını belirterek, "Reyhanlı'da onlarca sivilin hayatına kasteden o caniler, insanlıktan nasiplerini almış olsalardı, anne duygusunu, insan sevgisini, Allah korkusunu tatmış olsalardı, elbette böyle bir olayı asla ve asla yapmazlardı ve yaşatmazlardı. Bu olaylar, şüphesiz bizi üzüyor, milletimizi derinden yaralıyor ama bir o kadar da kararlılığımızı arttırıyor. Millet olarak, tek bayrak altında, tek vatanda, tek millet olarak yaşama azmimizi arttırıyor" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Kur'an kursunun açılışı gerçekleştirildi.
     Açılışa, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya - Yakup Bakar / Önder Felek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:24

İLGİLİ HABERLER