Gündem
  • 23.8.2017 00:23

Alman bakanın karısına Erdoğan tehdidi yalan çıktı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, önceki gün garip bir açıklama yaparak Erdoğan yüzünden karısının tehdit edildiğini söylemişti. Bakan'a göre Erdoğan'la gerilim sonucunda muhtemelen Türk olan bir kişi karısını tehdit etmişti.
İşte bu açıklama tamamen yalan çıktı.
Alman polisi bakanın karısının telesekreterine not bırakan kişinin belirlendiğini bu notun bir tehdit içermediği gibi kişinin Erdoğan'la bir ilgisinin olmadığını bir hayranlık meselesi olduğunu bildirdi. Bu yüzden o kişi hakkında herhangi bir işlem bile yapılmadığını açıkladı.

Gabriel'in eşini tehdit eden kişinin kimliği belirlendi

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in eşinin telefonuna tehdit mesajı bırakan kişinin kimliği tespit edildi. Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki gerginlik nedeniyle eşinin tehdit edildiğini açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Gabriel, eşi Anke Stadler Gabriel ile.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in eşinin, muayenehanesindeki telesekretere tehdit mesajı bırakıldığı polis tarafından doğrulandı.

Goslar polisinden yapılan açıklamada, salı günü Anke Gabriel'in telesekreterine bırakılan sesli mesajın dinlendiği ve mesajın içeriğinin Sigmar Gabriel'in siyasi faaliyetleriyle bağlantılı olduğu teyit edildi.

Açıklamada, sesli mesajın telesekretere bırakıldığı ve pazartesi sabahı farkedildiği belirtilirken, yapılan inceleme sonucu mesajın içeriğinin ilk belirlemelere göre, ceza kapsamına girmediği bilgisi verildi.

Polis, diş hekimi Anke Gabriel'in muayenehane telesekreterine mesaj bırakan kişinin kimliğinin tespit edildiğini ve söz konusu kişinin polis tarafından bilinen bir kişi olduğunu belirtti. Bırakılan mesajın, Dışişleri Bakanlığı'nın genel tehdit değerlendirmesi kapsamına girmediği kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel pazartesi günü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı gerginliğin bir sonucu olarak eşinin tehdit edildiğini açıklamıştı.

Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada Gabriel, "Erdoğan'ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor" demiş, "bunun kötü bir sonuç" olduğunu belirtmişti.

© Deutsche Welle Türkçe

Güncellenme Tarihi : 23.8.2017 00:23

İLGİLİ HABERLER