Gündem
  • 22.6.2017 11:06

Alman basınından Erdoğan için salon iddiası

G20 zirvesi için Almanya'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da salon arayışlarının sonuçsuz kaldığı iddia edildi. Alman Bild gazetesi ise Dortmund'un ardından Düsseldorf kentinde bulunan ISS Dome spor salonu ve Köln'deki Lanxess Arena isimli spor salonu için yapılan girişimde de benzer bir cevabın alındığını öne sürdü.

Alman basınında yer alan haberlere göre, 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg'da yapılacak G20 zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da Türk vatandaşlarıyla da buluşmak istedi. Bu amaçla zirve sonrasında 9 Temmuz tarihi için Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Dortmund Westfalenhalle'de bir etkinlik gerçekleştirilmek üzere başvuru yapıldı.

"O TARİHTE DOLUYUZ"

Haberlere göre, Westfalenhalle'ye salı günü yapılan toplantı başvurusu sonuçsuz kaldı. Gerekçe olarak ’Westfalenhalle'de yapılacak başka bir etkinlik için o gün hazırlık çalışmaları yapılacağı’ gösterildi.

Başvuruyu kimin yaptığı konusunda salon tarafından açıklama yapılmazken, Ruhr Nachrichten gazetesi, başvurunun Ankaralı bir şirket tarafından yapıldığını öne sürdü.

TADİLAT ÇALIŞMALARI OLACAK

Ekonomi gazetesi Handelsblatt ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılması öngörülen başka bir salonun tadilat yapılacağı gerekçesiyle organizatörlere verilmediğini yazdı.

Handelsblattın haberine göre, Oberhausen kentindeki König-Pilsner-Arena için de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılması öngörülen bir toplantı başvurusu yapıldı, ancak bu girişim de sonuçsuz kaldı.

König-Pilsner-Arena'nın olumsuz yanıt vermesinde yaz döneminde tadilat çalışmaları yapılacağı gerekçe olarak gösterildi.

"DÜSSELDORF'TA DA BENZER SONUÇ" İDDİASI

Alman Bild gazetesi, Düsseldorf kentindede benzer bir olayı yaşandığını öne sürdü. Düsseldorf'da bulunan 10 bin kişi kapasiteli ISS Dome isimli salonun da tadilat nedeniyle iptal edildiği ifade edildi.

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesi, Erdoğan'ın konuşma yapmak üzere etkinlik düzenleyeceği kentler arasında Köln'ün de dillendirildiğini yazdı. Gazetenin haberine göre Lanxess Arena adlı büyük kapalı salonun müdürü Stefan Löcher "Türk tarafının böyle bir istekte bulunduğunu” doğruladı ancak salon verilmeyeceğini ifade etti.

"HER YAZ BAKIM YAPIYORUZ"

Rheinische Post (RP) gazetesinin aktardığına göre, Düsseldorf ISS Dome da toplantı başvurusunu geri çevirdi. RP'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı bir toplantı konusunda başvuru aldıklarını belirten ISS Dome Sözcüsü Julia Kaballo, her yıl yaz döneminde tadilat ve bakım yapıldığından 9 Temmuz için yapılan başvuruya olumsuz yanıt verildiğini söyledi.

Alman basınının aktardığına göre, Alman Dışişleri yetkilileri toplantı konusunda bugün itibariyle Türk tarafından henüz bir başvuru almadıklarını belirtiyor. Berlin Büyükelçiliği’nin de kendilerine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını aktardıkları, haberde yer alan bilgiler arasında.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2017 11:31

İLGİLİ HABERLER