Gündem
  • 24.9.2018 20:53

Amerika'dan şok açıklama!.. Papaz Brunson bırakılacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’de FETÖ davasından tutuklu Amerikalı din adamı Pastör Andrew Brunson’ın bu ay bırakılmasının mümkün olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları için ABD Başkanı Donald Trump’la birlikte New York’ta olan Pompeo, bu hafta Türk muhatapları ile Brunson konusunu görüşebileceklerine işaret etti.

Pompeo, Brunson’ın bir an önce serbest bırakılması konusunda Ankara’dan beklentiyi şu şekilde dile getirdi:

- (Brunson) bu ay bırakılabilir. Geçen ay bırakılmış olması gerekiyordu. Aslında bugün bırakılması gerek. Türklerle bu konuyu konuştuk, beklentimizi biliyorlar. Pastör Brunson ve Türkiye’de tutuklu diğer ABD vatandaşlarının hepsi serbest bırakılmalı. Ve bunun derhal yapılması gerekiyor.

- Eminim ki bu hafta bu konuda bazı görüşmelerimiz olacak. Ama yanlış anlaşılmasın Başkan Trump’ın bu masum insanlar konusunda talep ettikleri konusunda Türklerle halihazırda paylaşmadığımız bir şey yok. Bu masum insanlar yanlış bir şey yapmadı ve Türkiye’de tutulmaları yanlış.

Rahip Brunson'un kızı algı operasyonu yürütüyor!

FETÖ ve PKK ile ilişkileri tespit edilen Rahip Brunson'un kızı ABD'de Türkiye karşıtı algı operasyonu yürütüyor. Brunson'un kızı Jacqueline Furnari katıldığı bir konferansta "Uydurma olan bu davada babamı pazarlık kozu olarak kullananlar, ona İsa Mesih adına acı çektiriyor” dedi.

Rahip Brunson'un kızı algı operasyonu yürütüyor!

Pastör Andrew Brunson’ın kızı Jacqueline Furnari, ABD’de katıldığı Türkiye karşıtı bir panelde babasının tutukluluk süreci ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Euronews'in haberine göre babasının 1993’ten beri Türkiye’de küçük bir Protestan kilisesinin rahipliğini yaptığını belirten Furnari, FETÖ ve PKK ilişkisine hiç değinmeden babasının tutuklandığını belirtti. Babasının tutuklanmasının ardından geçen iki aylık süreçte avukatıyla görüşemediğini ileri süren Furnari, Brunson'un sekiz kişilik koğuşta 22 kişiyle beraber kaldığını iddia etti.

Türk vatandaşı olmayanların bu gibi davalarda sınır dışı edildiğini ileri süren Furnari, babasının durumunda farklı bir prosedür izlendiğini savundu.

Furnari, “İki yıldır devam eden dava, suçlamaların asılsız olduğunu kanıtlamıştır. Uydurma olan bu davada babamı pazarlık kozu olarak kullananlar, ona İsa Mesih adına acı çektiriyor” dedi.

DAVA SÜRECİ

Rahip Brunson, 9 Aralık 2016’da FETÖ ve PKK ile ilişkileri dolayısı ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Brunson’ın, tutukluluk kararı, 25 Temmuz 2018’de sağlık sorunları dikkate alınarak ev hapsine çevrildi.

Brunson’ın ev hapsinin kaldırılmasını isteyen ABD yönetimi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yaptırım kararı almıştı.

ABD Kongresi de Brunson’ın tutukluğu ile Rusya'dan satın alınan S-400 füzelerini bahane ereder Türkiye'nin de iş ortakları arasında olduğu F-35 uçaklarının teslimatını geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.9.2018 20:58

İLGİLİ HABERLER