Gündem
  • 23.10.2018 21:03

Amerika : Erdoğan'ın sözleri Suudilerle çelişiyor

Trump'un yardımcısı Amerikan Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pence; Ankara ile Riyad'ın açıklamalarının birbirinden farklı ve çelişir durumda olduğunu söyledi.
Suudilerin birkaç görevlinin Kaşıkçı'yı iknaya çalıştıkları ve Kaşıkçı'nın karşılıklı yumruklaşma sırasında öldüğünü açıkladığına dikket çeken Pence, "Erdoğan açıklaması ve Türklerin görüntüleri olayın planlı ve büyük bir operasyon olduğunu gösteriyor. Bu çelişkinin nedenini bulmak istiyoruz" dedi.

'ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI RİYAD'IN RİVAYETİYLE ÇELİŞİYOR'

Trump: Kaşıkçı soruşturması için üst düzey istihbaratçılarımız Türkiye'de

Kaşıkçı'nın öldürülmesini 'özgür ve bağımsız basına bir saldırı' diye değerlendiren Trump'ın Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarına değinerek şu vurguyu yaptı:

"Erdoğan'ın bu sabah yaptığı konuşmadaki, bu vahşi cinayetin önceden planlandığı yönündeki sözleri, Suudi rejiminin daha önceki değerlendirmeleriyle tamamen çelişiyor."

'ABD'nin Suudi Arabistan tarafından yanıt beklediğini, bu barbarca olayın faillerinin sorumlu tutulması için mücadele edeceğini' sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı soruşturması kapsamında ABD'li üst düzey istihbaratçıların Türkiye'de olduğunu ve bu konu hakkında yarın daha çok bilgiye sahip olacağını söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2018 21:41

İLGİLİ HABERLER